Ibland har man sån himla tur....

Jag bara måste berätta om en av mina valpköpare, Elisabeth Isaksen, Norge. Hon bor längst bort av alla mina valpköpare, men med henne har jag mest kontakt med, hon mailar, talar om hur hunden mår vad dom gör, skickar bilder osv. Vi har en väldigt bra kontakt med varandra o som uppfödare kan man inte ha bättre köpare än Elisabeth.

För man vill ju höra hur det går för valparna även om dom inte är kvar hemma, jag har ringt runt till alla några gånger för o höra hur det går, men sen skulle jag vilja att dom höll kontakten också, för att jag inte ska känna mig tjatig.  Det finns inget roligare än när valpköpare hör av sig, man behöver inte ha något problem, man kan ringa ändå, det uppskattar jag hemskt mycket. 

Allt började med ett mail från Elisabeth om intresse för en hane ur kullen, redan när jag läste mailet, så kände jag att hon är helt rätt, klart hon ska ha en valp o så blev det. Elisabeth kom ända från Norge o hämtade Totti då 8 veckor, eftersom Twixi också skulle till Norge så tog Elisabeth med henne också, givetvis det är så Elisabeth är snäll omtänksam o otroligt mån om sina hundar o andras också för den delen. Vi fann varandra direkt & på den vägen är det.

När jag tog beslutet att sälja Teja, mailade jag till Elisabeth o talade om det för henne först, ifall hon kände någon som skulle vara lämplig för Teja, för jag litar till 100% på Elisabeth. Visst hade hon nån som ville köpa henne! Hon själv :)  I  juni fick Teja skjuts till Norge för att levereras till Elisabeth & Teja har verkligen hittat sitt ställe där hon vill vara (hos Elisabeth).

Igår fick jag ett mail från Elisabeth om Twixi, hon hade det inte så bra där hon var så vi försökte hitta nån lösning på det hela. Då tänkte jag faaan att man bor så långt bort, annars har jag kunnat köpa tillbaka henne & tagit hem henne på en gång. Det blev en sömnlös natt med massor av tänk i huvudet. Twixi var till salu, men skulle hon hamna hos "rätt person". Det är helt otroligt egentligen fast dom snart är 1 år i kullen, så känner man ansvaret för dom, ialla fall jag gör det, man kanske är dum, men det är så jag är bara.

Idag sms:ar Elisabeth till mig, hon har köpt Twixi, herregud du har ett hjärta av guld du Elisabeth, nu kan jag sova gott igen, för bättre ställe kan hon inte hamna på.  Så visst finns det änglar, jag känner en i Norge jag......
image195
Elisabeth med sin hund Goggen

So long

  


Tepp på agility, den här gången med Alex...

Det var otroligt fint väder igår, solen sken, höstfärgerna lyste riktigt i solen det var så vackert.
Alla kossor är installade för vintern, kalvarna är frånskilda o det är ett himla liv i ladugården för tillfället. Korna skriker efter kalvarna o vice versa. 10 tackor har lammat o jag har ett lamm som får välling, jag kallar honom för Lambert.

Efter några intensiva dagar kände jag att nu måste vi åka iväg Tepp o jag o köra lite på agilityhinderna, ringde Kicki ifall hon ville följa med (det är ju alltid roligare om man är två) det ville hon gärna. Amrisen Alex fick följa med för andra gången.

Här kommer lite bilder från igår, mest på Alex men Tepp fick vara med på ett litet hörn.
image182
Hoppa är jätteskoj tycker Alex....

image183
balansgången är inte så dum den heller.....det gäller att hålla tungan rätt i munnen...

image184
Alex springer o hoppar så öronen fladdrar... tjooohooo

image185
Däcket går som en dans...

image186
Alex tycker han borde få lite godis innan han hoppar den här gången.....

image187
Alex attackerar slalomkäpparna med full koncentrarion....

image188
Vilken kontakt mellan Kicki o Alex, han tycker det här är görskoj den lilla amrisen...

image189
En riktigt skitig men lycklig Alex.....

image190
Vaaa ska vi inte göra mera!!! Jag orkar nog en gång till...

Nu skulle jag ta lite bilder på Tepp, så Kicki fick ställa upp o springa med honom. Först ville han inte alls lämna mig, efter lite övertalning så gick han till Kicki.

image191
Där är matte där är hon, jag skyndar mig till henne.....

image192
Tepp hade så bråttom till mig att han tog kortaste vägen i full fart... o det var inte läge för att hoppa över hindret inte....

image193
Nytt försök o se.....

image194
nu gick det mycket bättre... heja Tepp.....

Slut för den här gången, ska ärligt säga att både Kicki o jag var helt slut, vi svettades som bara den, men givetvis var det klädernas fel, vi hade alldeles för mycket på oss, kom vi på. Så det var inte det att vi hade dålig kondition inte... absolut inte.
So long

Dramatik på "byvägen"

För några dagar var det en smått dramatisk, kort biltur för min del.
Skulle bara åka o snabbhandla lite, innan det var dags med matlagning på eftermiddagen.
Tog bilen o Tepp med mig, han gillar att åka bil nuförtiden.

Kom bara mindre än  1km på vår byväg, sen var det stopp!
image177

Mitt på vägen stod en bil o brann, den var nere i diket mot skogen när jag kom, men en traktor drog upp den mitt på vägen så den inte skulle fjutta eld i skogen.
image178Det blev ett riktigt eldhav på ett litet kick, o röken var enorm, jag hoppades att ingen var skadad.
image179Helt otroligt hur fort o länge bilen brann. Fick kontakt med några som stod på motsatta sidan o hörde att ingen var skadad, vilken tur.

Jag hade tänkt backa tillbaka o köra en annan väg till affären, men en lastbil kom bakom mig o blockerade vägen. Lastbilschaffören klev också ut o vi pratade lite.
image180Efter en halvtimme dök brandkåren upp o försökte få bukt med elden.
image181Släckningsarbetet tog tid, trodde aldrig att en bil kunde brinna så fort o länge.

Efter ett tag lyckades jag övertala lastbilschaffören att det var bäst för oss att backa tillbaka o köra runt, han var inte så pigg på det, men en kvinnas övertalningsförmåga är väl vida känt:) Så det tog 2 timmar för mig att åka o snabbhandla, det kan man verkligen kalla snabbt eller?

Idag har jag blivit facebookad, en av mina tjejer tyckte att morsan ska väl vara med också, ja få se hur länge det blir, men roligt var det att se alla bilder tjejerna hade laddat upp. Just nu har jag 2 friends.

So long

Nu börjar det hända saker med Tepp....

Första gången jag släppte honom på fåren var han måttligt intresserad, fårskit var det som gällde då.  Efter några gånger till så sprang han runt, runt, fåren utan att fatta vad han höll på med.
Sen har han varit intresserad men inte till att runda dom o balansera till mig utan att bara gå mot dom ihop med mig.

Jag har inte haft så bråttom med att få honom riktigt tänd, utan avvaktat o väntat ut honom, han har fått varit med till fåren när vi har fodrat o vattnat o han har skött sig väldigt bra.
Lydnad har vi också tränat på ihop med fåren i fårhagen, o så har jag väntat o väntat på att DET ska hända.

I veckan kom det stora ögonblicket, jäklar vad han tände till. När jag mötte upp honom så vände han o gick helt rätt åt andra hållet, båda hållen funkade hur bra som helst. Jag var så glad o stolt över honom, nu är han 11 månader, visst har det tagit tid, men jag tror på att ta det lugnt o inte forcera fram för mycket med unghundar. Dom måste mogna i huvudet också i sin egen takt, sätter man för stor press så kan det ju hända att dom helt enkelt lägger av att valla.

Nu har vi varit till baggarna några gånger o han sköter sig helt OK, ibland går det för fort o snävt bakom fåren, men han biter inte, utan tacklar till dom istället. Vi har t.o.m gjort en liten kort drivning.
image172
Baggarna är himla bra att träna unghundar på, dom går i lagom takt o håller ihop bra.
image173
Tepp är väldigt koncentrerad.
image175

image176
Här gör han en kort drivning mot mig.

Igår släppte jag Shani ihop med Mel på kvigorna. Jag trodde att Shani skulle vara lite feg, men ack vad jag bedrog mig, hon var jätteduktig, hon t.o.m. vände en kviga helt själv som försökte gå åt ett annat håll. Det är första gången jag har släppt Shani på kossor, har väl helt enkelt varit alldeles för rädd om henne, men det finns definitivt hopp att hon blir en bra nötvallare också.

Jag är så himla nöjd...
So long


Tillbaka till verkligheten

Efter några väldigt intensiva dagar, kom vi hem från Serbien på söndagskvällen 23 sept.  Begravningen av pappa var fin o känslosam, det kom många för att ta ett sista farväl, & jag träffade några släktingar som jag inte sett på säkert 20 år. En av dom var Srebrenka, min kusin (pappas systers dotter), vi kom överens med henne att hälsa på sista dagen innan vi skulle tillbaka till Sverige.

Vi åkte i god tid på söndag förmiddag från mamma, för att åka till min kusin i Nya Beograd o hälsa på en stund innan vi skulle till flygplatsen. Det var väldigt ont om parkeringar där, så vi ställde oss efter en rad med bilar, fast det inte var någon markering på den platsen, vi skulle ju inte vara där så länge. Efter 1 1/2 timma ung. tog vi adjö o skulle åka mot flygplatsen, vi kommer ut på parkeringen o vår bil fanns ingenstans! Pust väck borta!
Snacka om att man fick smått panik i blicken, hur f  n skulle vi göra nu då? Planet skulle gå om ca 2 timmar o det var ju en bit att åka till flygplatsen.
Brorsan ringer vår kusin (ingen av dom hade bil)  o en annan kompis till dom skulle komma o hjälpa oss.
Antingen var hyrbilen snodd, eller i bästa fall bortforslad för felparkering. Killen hämtade sin bil o körde oss till stället där dom ställer felparkerade bilar.
Vilken lycka där stod den röda opeln, det var bara o ta fram pengar o lösa ut den o sen åka som idioter till flygplatsen o checka in, vi hann precis o landade i Sverige 17.30.
Det tog några dagar innan man hade "landat" här hemma.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fredagen  den 28 sept började lammen komma, finns det nåt härligare än små nyfödda lamm, neej det finns det inte, då lever jag upp på nytt o springer o passar o kollar hela tiden.
 image168
De första småttingarna, Tepp står o övervakar på andra sidan grinden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördag 29 sept kom Sebastiano med familj o hälsade på, han o frugan Christina hade varit på Sicilien för några veckor sen. Nu kom dom med presenter till oss därifrån, dom är så jättegulliga. Lina, Husse Isaac o Joseph var här också.
Ett bra tillfälle tyckte vi att inviga den Syriska vattenpipan, som vi hade fått av Husse, (han hade tagit med den från Syrien när han var där i början på sept). Pipan stoppades med tobak (äppelsmak), det fylldes vatten i behållaren, Sebatianos grabbar fixade med kolen.
image166
Grabbarna försöker få glöd på kolen, Sebastiano assisterar.
image167
Bosse röker vattenpipa, Sebastiano håller i, Husse övervakar att allt går rätt till.

Jaha då har man rökt vattenpipa också.

image169
Tepp gosar med Sebastiano.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söndag 30 sept. Vart har sommaren tagit vägen? Nu är det sista sept, helt otroligt.
Idag skulle Isaac baka lite chokladbollar hos mormor. Han är bara helt underbar lillkillen, nu går han o säger: Äkkar dig mojmoj (älskar dig mormor), nälla hjalp mej (snälla hjälp mig) så man bara smälter, hur ska man kunna säga ifrån, när han ber så snällt???
image170
Full fart med bakning i mormors nya förkläde från Sicilien.
image171
Man måste smaka också, helst flera gånger så man är säker på att det blir gott.
So long!

RSS 2.0