Tepp´s klagan.... som övergår till glädjebett...

Tepp skriver:

Inget kul alls igår, matte hade inte tid med oss alls, utan vi blev utslängda i hundgården vi. Matte hade visst något hemligt att göra i köket hela dagen o då fick inte vi vara inne o störa.........

Tycker inte om matte när hon är på det viset för jag kände att det luktade gudomligt gott från köket, men jag såg inte vad det var.

När jag sa till ordentligt i hundgården med några skall, så fick jag bara ovett av matte, då öppnade hon dörren o sa till mig att vara tyst......  Jag hade ingen lust alls att vara tyst, jag ville in o kolla på det som luktade så gott, men när matte säger till med den där rösten så är det bäst att hålla tyst.

Jag tyckte att jag fick sitta där i evigheter o det luktade så mmmmmmm från huset. Jäkla människor som inte unnar en hundstackare något kul alls, bara sitta där ute o bli frestad på den goda lukten hela dagen, bläääää.

Äntligen kommer människan o släpper ut oss, Yeeeee jag springer det fortaste jag kan för o komma först till köksdörren..... o jag vinner..... men matte hon står kvar på gräsmattan o kräver att jag ska komma tillbaka till henne..... guuuud vad hon är tråkig.... så det var bara att knalla ner från trappan o fjäska lite för matte så blev hon snäll igen.

Först var vi tvungna att gå en runda, men jag ville bara in till lukten......, ja ja om jag kissar fort så går det snabbare, o om jag jagar på Mel o morsan lite också, så dom skyndar sig, så jag kommer in någongång.

Tjooo nu är jag lycklig........ för kolla vad matte hade åt oss.....
image368

Ett nykokt saftigt jätteben wow säger jag bara.....
image369

Måste nog ligga ner för att komma åt det gottaste....
image370

Hon är inte så dum trots allt vår matte...... hoppas vi får mer imorgon....
image371

Vov vov från mig

Den vilda jakten på highland cattle....

I måndags kväll runt 17.30 kom en granne o frågade om det var våra kossor som stod ute på vår gräsmatta????
Jag tänkte först att jäklar nu har kvigorna som vi har ute bakom ladugården smitit, tittade ut genom fönstret o där ser jag en stor ko med jättelika horn o fyra mindre kalvar, såg direkt att det var highland cattle, jag visste vem som ägde dom så jag kastade mig på telefon för att ringa o säga att dom var på rymmen. I somras var samma gäng ute på rymmen.
image367

Men inget svar.... Bosse tog då bilen o åkte till dom för att tala om att deras djur gick hemma hos oss, under tiden skulle jag agera vallhund, så gruppen inte skulle gå till våra ungdjur som vi hade ute. Precis när jag gick ut så ringde Kicki, (hon hade också sett dom) snäll som hon är så stannade hon så vi kunde hålla två flanker ifall dom skulle få för sig att sticka åt fel håll.

Det tog en bra stund o kossan med kalvarna gick in på grannens tomt (åt rätt håll för vår del). Grannen kom hem med bilen, gick ur fick se djuren o satt sig i bilen igen, oj vad Kicki o jag skrattade (fy på oss).

Efter ett ännu längre tag så såg vi inte skymten av gruppen o fortfarande inga ägare på plats. Tjuren var också borta o en annan ko med kalv.

Jag tröttnade o gick in o Kicki åkte hem. Bosse tog traktorn o åkte runt med lysen för att se var dom höll till. Rätt var det var så såg jag genom fönstret kon springa i full karriär mot våra ungdjur, jag ut som ett jehu för att försöka genskjuta henne, trodde jag ja, inte fan såg jag nån ko någonstans.

Mötte ägaren på ladugårdsbacken o han o jag gick runt o kollade. Inne i fårhagen hittade vi på dom, den hagen gränsar till hagen där våra ungdjur gick givetvis, Bosse ställde traktorn så dom inte skulle kunna springa in till oss igen o killen skulle mota ut dom mot vägen, tjejen satt i bilen o lyste för nu var det nästan mörkt.

Killen verkade inte ha en aning om hur man motar djur eller står så dom går åt rätt håll så givetvis blev det pannkaka av alltihopa, hela gänget sprang iväg åt helt fel håll. Jag fick springa till bilen för att försöka genskjuta dom o stoppa så dom inte kom upp på vår gård.

Till slut lyckades vi vända på dom o förbi vår gård ner mot bäcken, nu skulle vi mota upp dom på vägen så dom gick hem åt rätt håll, jag satt i bilen för o stoppa om dom skulle komma åt mitt håll, Bosse sprang ut på åkern o skulle vända på dom, ägarna satt i bilen o gjorde ingenting!!!
Till slut så skrek jag åt dom att ut ur bilen o hjälp honom ute på åkern, tjejen slängde sig ur bilen, men killen stod kvar, nu dök även Kickis Bengt upp med bil, rätt var det var så ser jag kon komma åt mitt håll, killen stod brevid sin bil o gjorde ingenting, jag la i backen o skulle stoppa kon men hon lyckades komma förbi, ägaren stod bara, faaaan vad arg jag blev.

Samma vända igen kon o kalvarna sprang bakom vår ladugård, lyckades få ut dom därifrån, då remmade dom iväg till nästa granne o det var precis efter vägen, så det skulle bli perfekt, trodde jag ja.
Ägaren skulle gå bakom o trycka på lite o jag passade så dom inte skulle gå åt fel håll. Ja vad händer, dom jävlarna sticker in i fårhagen igen grrrrrr.

Tog min ficklampa sprang för att genskjuta dom fick stopp på hela gruppen o skulle ta dom efter fårstängslet o ut på vägen, då ställer sig ägaren mitt i vägen där dom skulle gå ut så alla sprang in i fårhagen igen förb.........djur o ägare som inte fattar någonting, jag var i upplösningstillstånd, här sprang Bosse o jag som yra höns o ägarna bara tog det lugnt.

Det slutade med att kalvarna hoppade över stängslet o gick åt helt fel håll, o kon blev kvar i fårhagen, killen trodde att han lättare skulle få tag på kalvarna utan kon, (herregud ), han föreslog att man kunde ta ett rep o kasta runt hornen på kon o hålla i, har du nåt rep då frågade Bosse, nej det hade han inte!!!!

Bengt tog bilen o for iväg för att genskjuta kalvarna, o han lyckades med det, men när dom skulle fortsätta på vägen så drog kalvarna iväg på en åker o försvann.

Det bästa vi kunde göra var ju att mota ut kon åt det håll kalvarna var tyckte jag, då skulle dom hitta varann. Tjejen satt i bilen i fårhagen o lyste, Bosse satt i traktorn i motsatt håll o lyste, jag lyckades får runt kon o ut ur fårhagen, jag lyckas få henne att vända åt rätt håll (mot kalvarna) då kommer tjejen i bilen o ställer sig för så kon vänder o drar iväg åt helt fel håll....... Ja jag kan ju säga att jag var ju inte så glad om man säger så, jag t.o.m svor en hel massa o frågade killen om han inte kände nån med bössa.

21.30 gav jag opp, Kicki o Bengt kom en vända till o ville hjälpa till, men det var lönlöst, alldeles för mörkt för att göra något mer, så vi gick in o drack en välbehövlig kopp kaffe istället.


So long

Ingen bra början på måndagsmorgon... men det blev bättre frampå dagen....

Kossorna har börjat kalva, imorse kom den 3:e kalven, men mamma mu till den fick livmodersframfall, så det var bara att försöka få tag på veterinären o hoppas att vi får in det o att det stannar kvar inuti mamma mu.

Kalven mår bra o har för tillfället en extra mamma mu tills den riktiga mamman piggnar på sig.
 
Första kalven - en kviga (en tjej) himla fin o väldigt lik pappa, Mr Big.
------------------------------------------
Tyvärr så gick det inte så bra med kossan, när veterinären kom o skulle stoppa tillbaka framfallet, så sprack alltihopa, det var bara att avliva henne, så nu hoppas vi extra mamman tar sig an kalven o hon är så snäll den kossan så det blir nog inga problem.
------------------------------------------

Men glädjande besked har jag fått från Norge, Elisabeth har ögonlyst Totte o allt var utan anmärkning, nu väntar jag bara på HD besked därifrån.

Wenche i Norge är numer fodervärd åt Teja, har fått rapporter därifrån o Wenche verkar vara kempenöjd med Tejsan så här långt iallafall.
Elisabeth har verkligen lyckats hitta rätt person åt Teja, nu väntar vi bara på massa framgångar i Norge från de 3 T:na.

Tepp har fått valla några gånger o nu börjar det lossna för herrn, han tar ut baggarna själv från stallet, ut i hagen där vi kör några korta pass, för att sen ta in dom igen, allt sköter han själv utan hjälp från flickorna Mel o Shani.

Förra söndagen tog jag med alla 3 för lite vallningsträning, lat som jag är så tog jag bilen för då fick jag med mig alla 3 på en gång o slapp hämta en o en. Började med Mel, hon fick ta ut djuren, tittade mot bilen o såg Shani sitta i framsätet (hon hade smitit emellan nätet) det var bara o gå dit o tala om för fröken att hon skulle tillbaka längst bak.
Körde lite till med Mel, sen hämtade jag Tepp, o Shani hade hoppat fram igen....grrrrr sa till henne på skarpen o gick ut o vallade med Tepp. När vi var klara så fick Shani komma ut o valla, snacka om att vara i gasen, hon var snabb som en formel 1 bil, men lydde visslorna perfekt, duktiga Shani.
Var riktigt nöjd med alla 3, stoppade in dom bak i bilen, satt mig o skulle köra hem, det var då jag såg det..........

Shani hade tuggat sönder stoppningen på bildörren på passagerarsidan, jäklar vad förbannad jag blev, men det var ju ingen mening att banna henne då, det var ju försent,  troligtvis blev  hon så frustrerad när dom andra fick vara med fåren o inte hon, det är första gången det har hänt.

Och är det nån som ska bannas så är det matte givetvis, som inte tänker längre än näsan räcker.

Fick besked idag om provtagningen på fåren...  tjoooohoooo alla var fria från Maedi-Visna är så glad, nu slipper jag slakta ut mina fina djur som jag har avlat fram o är så nöjd med. Nu är det bara att hoppa på programmet för Maedi-Visna för att få M3 status.

Dagen började i moll men slutar i dur...........

So long

Provtagning

Idag har alla tackor o baggar testats för MV.
Har aldrig fixat allt själv,  tur att man har man vänner!
Tack snälla Shania, Agneta o Tom som kom o hjälpte mig idag, det gick undan må jag säga.

Höjdpunkten var när Tom grenslade en tacka o hon for iväg med Tom på ryggen, så fr.o.m nu går Tom under namnet: Rodeokungen! En dag med massor med skratt, än en gång tusen tusen tack ni goa människor.

Fick sms av Elisabeth idag, Totte har röntgas o allt såg bra ut, nu är det en spänd väntan på besked.
Håller tummar o tår.So long

Yes yes .... vad bra

Idag äntligen finns Tepps HD resultat på SKK han fick A höfter, himla kul att det var bra, är jätteglad yippiiiii.

Har hunnit med mycket idag, först tog vi ut 10 st kvigkalvar, för snart börjar kossorna att kalva o då måste vi ha plats i ladugården för dom. Så nu har jag 10 st att öva på ute, det ska bli kul att valla kossor igen.

Sen drog jag iväg på vallhundskurs till Eva i Almunge, Tepp var lite konstig idag, seg o inte som han brukar vara.
Ska nog ge honom lite uppehåll med fåren, det behöver han nog skrutten, lite semester o lite busvallning gör nog susen på herrn.

Köket börjar ta form nu o det är lite målning kvar får försöka fixa det under veckan, det är himla frustrerande man vill så mycket, men handen håller inte för allt jag vill. Det är mycket jag vill hinna med innan operation nästa vecka, sen blir man ju enhanda som man säger, o då blir det inte mycket gjort, fast envis som jag är så gör jag nog saker ändå. Sist jag opererade 1 hand så satt jag upp gardiner i köket o det gick ju fast jag bara hade vänsterhanden, så allt går bara man har viljan, o det har jag. Finns ingen som är så envis som jag enligt min käre make o på det kommer man långt.........

So long

Tepp HD-röntgad idag....

Sådärja nu är det gjort, idag var Tepp o jag till veterinär Olle-Jonny o röntgade höfterna.
Jag kunde inte hålla mig längre. Enligt Olle-Jonny så såg allt jättebra ut, så nu är det bara att vänta på besked från SKK.

Jag har skrattat åt Tepp sen vi kom hem från veterinären, banne mig om det inte stämmer på hanhundar som det är med karlar, är dom det minsta dåliga så är dom jättesjuka o har så hemskt ont så det är så synd om dom.

Tepp har uppvisat samma symtom som en sjuk karl, han fick ju lugnande hos veterinären, när han började känna av medlet, började han pipa o titta uppfodrande på mig, snälla matte kan jag få sitta i ditt knä? Ja snäll som man är så lyfte jag upp honom i mitt knä o där satt han med huvudet runt min hals o vägrade göra nåt annat.

Jag fick bära in honom o bära ut honom när vi kom hem så gick det stappligt från bilen o Teppson tittade hela tiden uppfodrande på mig, "skulle inte du bära mig va!".

Under resten av dagen har han bara legat på golvet o inte orkat någonting, han tyckte t.o.m. att det var så synd om honom, så han kunde ligga i kökssoffan, (dit hoppade han upp som ingenting) o tittade argt på sin mamma Shani som brukar ligga där med en menande blick, att ser du inte att jag är dålig!

När jag skulle gå ut o rasta honom, så trodde han att jag skulle bära ut honom, men icke sa nicke, så dålig är han inte, den lilla rackaren, snacka om att tycka synd om sig själv.

Ja nu är det bara att hålla tummarna för bra höfter o så hoppas jag att syskonen blir röntgade också.
Elisabeth kommer att röntga sina 3 T:n det vet jag, men dom andra får jag väl stöta på lite kanske.

So long

En lördag som vi kommer att minnas.. länge... eller Upplandsmästaren som kom av sig...

Igår åkte Kicki o jag  iväg till Uppsala, Kicki skulle ställa ut amrisen Ivy vid Fyris Park. Det var den årliga Upplandsmästaren som Uppsala läns kennelklubb ordnar varje år.
Så här stod det på inbjudan: En trevlig kväll tillsammans med en bit mat o lite tävlan.

Uppsnofsade var vi, Kicki hade t.o.m. kjol & kavaj, (har nog aldrig sett henne i kjol) hon var urtjusig.

Nåväl vi drog iväg hemifrån 17.30 i snöyra o blåst, Ivy var borstad, tvättad o pälsen bara glänste, hon var hur fin som helst, o väldigt på G.

Konstigheterna började redan när vi parkerade bilen vid parken, eftersom vi var ute i god tid, så satt vi i bilen en stund med lampan tänd, o Ivy for runt i bilen o kollade läget.

Brevid oss stod en annan bil med 2 st människor i, dom riktigt stirrade hela tiden på oss, vi fattade ingenting, (hade dom aldrig sett en hund?) tänkte vi.

Vi tog vårt pick o pack o pulsade ut i snön i finskor, Kicki tog Ivy under armen o jag bar buren, kameran o väskan.
När vi gick mot byggnaden så tyckte jag att det var så konstigt, inte ett endaste spår i snön, bara våra fotavtryck, hmmm.....

När vi kom till huset så öppnade en vänlig dam dörren till oss o vi klev in. Där satt det flera damer o tog inträde...
Vaaa tänkte vi medlemskontroll vad är detta??? En av damerna frågade Kicki om hon skulle dansa med hunden istället för en kavaljer.... Våra hakor hamnade nästan nere i finskorna, o damerna var väl också väldigt snopna på vad vi var för kufar som kom o störde deras lördagsdans......o med en hund dessutom...

Herreminje vi hade åkt på fel dag..... Upplandsmästaren hade varit på fredagen... Det var bara o pulsa tillbaka i snön o till bilen... oj vad vi skrattade, för vad ska man annars göra...

Nu åker vi o äter god mat, föreslog jag o Kicki nappade på det, vi var ju inställda på 2 rätters middag, o klockan var ju bara 19.00. Mot stan åkte vi o stannade  vid restaurangen Stabby, där vi åt förrätt
image357
Räkcoktail (smakade mums)

image358
För att sen kasta oss över File Oscar (som också smakade helt underbart)

När vi hade ätit o druckit kaffe, så ville jag att Kicki skulle ställa ut Ivy utanför restaurangen innan vi åkte hem så jag kunde ta lite foton. Hos Kicki sitter det inga lösa boliner, hon kastade av sig jackan i kylan tog Ivy o gjorde en föreställning som de förbiåkande aldrig kommer att glömma.

Därmed blev Ivy Stabbymästaren, o det är inte alla som blir det inte....
image359
Förberedelser på hög nivå....

image360
Benföringen på Kicki var helt OK....

image361
Ivy strålade som en stjärna....

image362
Här blåser dom nästan bort....

image363
Och så var det stegen som skulle visas....

image364
Heja Ivy o Kicki...

Kan säga att Kicki blev ganska frusen, men hon tinade upp i bilen på väg hem..

En lördag vi sent kommer att glömma.... o roligt hade vi också....

So long

Vad har vi gjort idag då...... busat i snön....

Vilken underbar dag, solen tittar fram emellanåt, av stormen har vi inte märkt någonting, vi brukar ha tur med vädret i Torp.
Idag blir det en bildblogg på snöbusarna....

image341
Tepp bara älskar att busa med Mel....

image342
och hon är så snäll så hon låter honom få busa av sig det värsta....

image343

image344
Tepp i full fart, är nästan som en hare när han studsar fram...

image345
Shani tycker att det är kallt om tassarna (fröken fisförnäm)

image346
Mor o son väldigt lika i profil.....

image347
Alla tre, Mel funderar varför jag sackar efter hela tiden.....

image348
Den studsande Teppen....

image349
bara flyger fram... kolla öronen... ha ha ha

image351
Shani tycker fortfarande att det är kallt i snön...... här lyfts framtassarna med största varsamhet..

image352
och det gäller baktassarna också.....

image353
Tepp däremot har absolut inga hämningar... vadå kallt... det här är ju hur ballt som helst....

image354
Men kom igen då .... tjejer....  jag vill busa mera... Tepp försöker få igång tjejerna...

image355
Mel (längst upp till vänster) smyger på Tepp o han bara står o väntar på nästa moves...

image356
Tepp blöt o lycklig..  snö är bara för härligt...

So long

RSS 2.0