Vallningsträning i ruskväder....

Från att ha varit vitt o fint o rent ute..... så är det rena rama sörjan igen... snön försvann som en avlöning....

Igår var vi ju på en hejdundrande fest med massor med mat o andra förlustelser, vi kom hem ganska sent så idag har jag varit seeeeg på förmiddagen.

Men jag piggnade på mig, för mitt på dagen kom collietjejerna för lite träning igen, det småduggade till o från o ibland var det ordentliga regndroppar.... men det finns ju inget dåligt väder när det gäller vallning... bara dåliga kläder o jag var välrustad o påpälsad från topp till tå.

Tog ut ungtackorna o tränade lite med Tepp innan tjejerna kom, o idag skötte han sig riktigt bra, min lilla prins...
Tjejerna kom o vi tränade några pass. Mariannes tik (Asta) tror jag hon heter, är verkligen en naturbegåvning, jäklar vad duktig hon var, hon har bra balans o vill jobba hela tiden. Vi tränade mest inne i fållan, för att få henne att förstå att hon ska flytta djuren till oss, några gånger till så kommer hon att få gå på lösa får. Riktigt roligt var det att se dom två ihop, nu börjar dom bli ett team, o nu börjar matte förstå hur hon ska göra/vara i förhållande till hunden.

Shani fick vara inne idag, hon började blöda ordentligt från ett öra igår, såg ingenting i örat, men fick stopp på blödandet, så imorron blir det veterinärbesök. Satt på henne tratten för att hon inte skulle klia sig i örat, jäklar vad skogstokig hon blev, hon gjorde precis allt för att försöka få av sig tratten, fick sitta ett bra tag med henne så hon skulle lugna ner sig. Hon har ju aldrig gjort sig illa förut (peppar, peppar) så tratt var hon verkligen inte van med, hoppas bara att det inte är nåt allvarligt. Hon har varit väldigt låg o inte alls som hon brukar vara.

Något konstigt hände i fredags när jag var o handlade... ställde bilen en bit ifrån affären för det fanns inte plats där jag brukar stå. När jag kommer ut ur affären o ska sätta mig i bilen var det nåt konstigt på vindrutetorkaren, ut ur bilen o kollade....
En chokladadventskalender var fastsatt på torkaren.... stod nog där som ett riktigt fån o fattade ingenting... började kolla på bilarna brevid om dom också hade en sån... men nej, bara på min bil. Tog in  den i bilen o vände på den o där stod det med röd tuschpenna: "God Jul Tant önskar Tomten"  vem sjutton har förärat mig den? Och just "Tant" var väl inte så smickrande eller!  Jag såg ingen jag kände i affären så mysteriet är ett faktum... jag blir galen för nyfiken är jag o när jag inte vet vem det är så är det så himla retsamt.... men men tids nog får jag nog reda på det.... o då.... hämnden är ljuv brukar man säga.

Ha en härlig 1:a advent
(ät mycket pepparkakor, det blir man snäll av)

Äntligen......

Är allt på plats, stakar, utegran, diverse ljus runt om huset, har även lyckats tvätta lite fönster, (bara de som syns först när man kommer in) nu får 1 advent komma jag är redo...... å det är så himla fint när det lyser överallt vid den här tiden.....

I veckan var jag på möte med jobbet, härligt att träffa alla men fruktansvärt deprimerande... jag blir påmind om vad jag inte kan syssla med,  ett jobb som jag verkligen har älskat o tyckt om, nåväl det blir en uppföljning ialla fall så får vi se varthän det slutar, (äntligen efter 7 år vaknar kommunen till).

När jag kom hem så kändes allt kasst o jag var bara tvungen att verkligen tänka på nåt positivt..... o då slog dig mig.....

Vilken tur att jag inte är en ko.........
Avelsvärdet är ju noll....
Humöret är det ju si o så med.....
Spenarna hänger alldeles för lång ner (utan upphänge)....
Är ganska handikappad med vissa saker....
Hade jag varit en ko så hade jag ju åkt på slakt för länge sen.... o genast blev jag lite piggare.... av att vara människa.....

Man har ju hållt på med hund i många år nu så om ni träffar mig bli inte rädda ifall jag beter mig konstigt i era ögon....


"All min livsvisdom har jag fått från min hund"
Om du stirrar tillräckligt länge på någon så ger de dig sin mat.
När det gäller sex - lyckas du inte på första försöket brukar det hjälpa att gnälla och gny
Lämna inte hemmet utan ditt leg - det kan gå illa.
Var rak mot dina medmänniskor. Visa vad du känner för dem genom att pinka på deras skor.
Var medveten om när det är dags att hålla tand för tunga, och när det är dags att låta tungan fladdra.
Lämna alltid lite utrymme i planeringen för en eller annan tupplur!
Var alltid vänlig när du möter nya människor - en snabb grensniff är perfekt för att skapa kontakt!
När du har gjort något fel - erkänn alltid (efter att de släpat ut dig från under sängen).
Om den inte är våt, kladdig och med tungan inblandad är det inte en riktig kyss!

Visst är den helt underbar........

Nu har vi provat på den nya glöggen.... supergod... Blossas julglögg 2008 med smak av blåbär, kan rekommendera den varmt..... he he nu var jag lite vitsig....

Men skynda... för den börjar ta slut ... blev jag tipsad om på "Systemet".

Imorrn blir det 90 års fest (40+50) ska bli kul att få åka på lite festligheter o äta gott, som man inte har lagat själv....
På söndag dyker nog mina collietjejer upp för lite träning.... snön är ju helt borta nu igen så det går bra att träna i fårhagen igen.

Nej nu ska jag glutta på IDOL, håller tummarna för sista tjejen... att  hon blir kvar.

Ha en härligt 1 advent
(kom ihåg att tända staken)


Mera snöööö o sjukhusbesök....

Vaknade idag före tuppen, (trött, trött trött)  skulle ju iväg till Sjukhuset i Uppsala redan 8 var jag tvungen att vara på plats.
Går ut med hundarna o får knappt upp ytterdörren.... f  a  n  det hade snöat massor inatt, fast jag hade bett om uppehåll.

Kollar vid carporten o där kommer jag inte ut med bilen, så upp med mannen så han kunde ploga bort snön så jag kom ut ur garaget, skyndar på med morronsysslorna o så iväg. Vår lilla väg var helt oplogad, bara att ta fart o hoppas att man inte kanade ner i diket eller fastnade i några km. Den större vägen var plogad en gång men mycket snö på den också.

Hade ju god tid på mig tyckte jag men sjutton vad det gick sakta. Kom efter en bil som körde väldigt sakta, så på uppsalaslätten bad jag till de högre makterna att han inte skulle sakta ner mer för då hade jag fastnad där på vägen, man såg inte långt fram alls, snön yrde o allt var bara vitt vitt.

Kom fram utan några missöden, men tiden hade jag missat, det tog 1,5 tim att köra 6 mil. Nåväl dom var förstående i anmälningsdisken så det var lugnt. Väntade nästan 1 timme på röntgen, sen tröttnade jag o gick o frågande när jag skulle få komma in, hade ju tid med doktorn kl. 9. -Jag går o kollar sa sköterskan käckt, o jag var smått stressad, tänk om doktorn tror att jag inte kommer!!!

Efter 10 min kommer röntgensköterskan o visar in mig i rummet o säger, - dom hade bokat in dig i en röntgensal som är stängd, vilken himla tur att jag var o frågade då, annars har jag ju suttit där än............

Jag börjar allvarligt bli allergisk mot sjukhus, kan inte sitta still, hårda o kalla stolar jag byter plats hur många gånger som helst o försöker hitta en skön sittställning, men det blir inte ett dugg bättre. Ett tag tänkte jag att jag vräker mig ner på tre stolar o ligger istället, men då hade dom väl tagit in mig på nåt annat ställe, så det vågade jag inte. Nej blev sittande som en fin liten dam med benen i kors om vartannat, för benen domnade också, det är därför jag starkt misstänker allergi.

Efter 3 timmar var jag klar, vilken frihetskänsla att stiga ut i snöyran, till bilen o sen åka hem. Det tog inte lika lång tid men nästan att komma hem, på med kaffekannan för nu var jag kaffesugen o bara satt o njöt av en varm kopp gott starkt kaffe.

Då slog det mig....... Kan ju inte sitta så här det är ju 1:a advent i helgen...... alla stakar, ljus o diverse prylar som hör till advent måste ju fram, utegran måste hittas (lycka till mannen) för det är han som har den stora äran att ta hem utegran, blir nog mycket pulsande i snö  för honom kan jag tro, jag ska ju pyssla med annat jag som att damma av stakarna, kolla att alla slingor funkar o såna viktiga grejer.
Jag bara älskar 1:a advent då lyser det så fint överallt o då gör det inget att det är mörkt ute.
En viktig sak till SKINKAN, den måste saltas in o läggas i saltlag så den blir färdig till jul.... finns inget godare än hemmagjord julskinka, mums.

Nej nu måste jag ta tag i stakarna.


Ta det nu väldigt lugnt i snön
(Det var många benbrott nu, sa doktorn)

Tema snöööööö

Oj vad det har blåst här inatt o idag, men som tur är så har det inte snöat så mycket, bara yrt runt.
Igår var Majsan här med sina hundar o vi tränade lite på fåren i blåsten. Båda hundarna har vallning i sig, men måste tränas på olika vis.

Från att ha blivit innelåst på skullen i lördags, så blev jag utestängd från fårstallet igår. Hur jag än försökte så gick inte dörren upp, fick smått panik o tänkte vad i helsike ska jag göra om jag inte kommer in, fåren hade hört mig så dom bääade i högan sky o ville ha sin mat.

Men jag hade tur, för mannen var ju hemma, så det var bara att hämta honom o så trixade han lite med en kniv o vips gick dörren upp... puh. Nu har jag klurat ut en nödingång ifall det händer igen, gillar inte att behöva springa o be om hjälp hela tiden.

Några som bara älskar snön är dessa varelser.....


Värst är Shani hon är helgalen i snö o vill gärna se ut som en snögubbe, just nu ser hon fruktansvärt roligt ut, huvudet är liksom för stort för kroppen när hon har tappat allt hår efter valptiden, hon ser sjukt rolig ut just nu, så kommer det nån får vi gömma undan henne, eller sätta på ett täcke, för att inte folk ska skratta åt henne, hon kan ju bli sårad, stackarn.

Imorrn är det dags för en tripp till Akademiska, då ska jag halka mig fram med bilen, hoppas det inte snöar så mycket inatt. Redan 8.00 på morgon ska jag vara på röntgen... hmmm har dom aldrig hört talas om SOVMORGON. Får ju gå upp jättetidigt, jag som är så morgontrött, är ju uppe halva nätter o duschar fötter som kokar under täcket, minst 2ggr/natt, helsjukt är det men thats it, den mogna kvinnofasen har ju sitt pris.......

Ta det lugnt i snön

Koskit & lammterrorister....

VILKEN DAG !
Nästan som man tror att det inte är sant!

Hade tid hos optikern idag, för justering av mina nya glasögon, nånting stämmer inte på högra ögat så jag fick åka till Sala för o kolla det.
När det var klart kom jag ju på att jag skulle ju vara alldeles själv på eftermiddagen för mannen skulle ju åka o förlusta sig med whiskey. Så smart som jag var stannade jag o handlade lite godsaker till mig själv, istället för att stå o laga mat till middagen.

Jag hann hem innan grabbgänget åkte, dom hade fixat en liten minibuss så alla skulle få plats i den, kul kul.
Jag lovar att män är fanken värre än kärringar när dom kommer ihop, ett jäkla tjatter i köket o ingen hörde vad jag sa. Dom fortsatte att prata medans dom gick ut o jag fick VRÅLA åt min älskling HEEEEJJ  DÅÅÅÅ, han tänkte inte ens säga hej då den lymmeln.... 10 gånger värre än kärringar får det bli.

Nåväl jag skulle fixa alla djuren nu när mannen var borta, han hade förberett i koladugården så jag skulle bara behöva öppna åt dom o dra ner skit. Det var inte så bara...... öppnade en sida så dom skulle kunna gå in o äta, men när jag skulle ta den andra sidan så fick jag inte upp spärren, den lilla knoppen som har funnits där högst upp var som bortblåst.
Jag drog uppåt o drog men fan den rörde sig inte ur fläcken, men en bra kvinna reder sig själv så jag gick ut i verkstan o hämtade en griptång o hammare så tillslut fick jag upp den jäkla spärren, var helt slut för det blev många svordomar över mina jäkla tummar som inte klarar nånting,  o av det blir man ganska svettig.

Nu var det bara skiten kvar.... som skulle dras ner i rännan.
Första sidan gick galant, när jag gick runt på andra sidan o började så kickade en kosate med bakbenet o vad händer??? Splasch fullt med koskit mitt i pannan o det rinner sakta ner på mina nya glasögon grrrrrrrr. Letar efter ett papper men hittar inget i ladugården, av med glasögonen o stapplar hem för att tvätta av mig o glasögonen. Resten av skiten gick bra utan fler missöden.

Nu var det fårens o lammens tur att få mat, har ensilage uppe på skullen så det är bara att kasta ner i en lucka till dom. Lammen har lärt sig att gå igenom så det är som att ha riktigt stora storråttor på stillbordet det bara myllrar av lamm, o ibland när man ska ta en hög med ensilage så tycker jag att fasen vad tungt, då är det ett lamm med i högen, ja dom är hopplösa, ska göda dom så dom blir för tjocka för att gå igenom tror jag.
Jag klättrar upp på stegen till skullen, börjar kasta ner ensilage o så hör jag ett metallljud vänder mig om o där finns INGEN stege!!!! Förbannade lammsatar, dom hade vickat ikull min stege, så där stod jag uppe på skullen o kom inte ner!  Snacka om att bli innelåst......Som tur är så har vi massa halmbalar på skullen, så det var bara att kasta ner massor o sen hoppa. Herregud vilken dramatik bara för att man är själv hemma.....

Så nu banne mig har jag gjort mig förtjänt av lite gott


och som efterrätt blir det....

Jungfrubröst  (det var längesen man hade det!!!!)
Det fanns inte bara en utan jag var tvungen att köpa två... får väl pina i mig båda, en efter maten o en senare ikväll he he he

Medans jag sitter här framför dator så hör jag nåt prasslande.... Shani är för rackig o smyga ut i hallen för att tjuva av kattmaten... jag rappar i ordentligt men prasslandet slutar inte.... det var väl själva f.....n
Går ut i hallen o ser.....

katten i pappkassen.....han verkar sugen på att åka o shoppa tror jag.
Stackars Shani få ovett utan nån anledning, men jag låtsades inte om att jag hade varit arg på henne så det glömde hon fort, får väl ge henne lite extra mat för o döva mitt eget samvete.

Nu hoppas jag att lugnet hägrar sig över torpet... o så ska jag glutta på Idol med ett glas vin brevid, o äta av de andra bröstet

Ha det gott


Årets julklapp.....

ska visst vara "upplevelser"........

Men jag önskar mig:
* Nån som tvättar mina otroligt skitiga fönster!
* Nån som lagar mat!
* Nån som dammsuger upp allt hundhår varje dag, o gärna torkar golvet också!
* Nån som springer med dammvippan överallt!
* Nån som sköter tvätten!
* Nån som bakar!
* Nån som julstädar överallt!
Med andra ord... ett alltiallo!


Det skulle vara en riktig UPPLEVELSE att bara sätta sig o TITTA när nån fixar allt. Vilken otroligt bra julklapp!
Ska nog önska mig det av mina barn.... he he he undrar vad dom säger om den önskelistan.

Troligtvis "In your dreams" eller lite råare "fuck off morsan" ja ja men önska kan man ju iallafall...

Imorrn åker mannen med "killgänget" till Högbo bruk, där dom ska övernatta på hotellet. Sen ska dom till Mackmyra på whiskeyprovning o efter det en trerättersmiddag på hotellet.... Fy vad orättvist. Men det är klart jag kan ordna en egen whiskeyprovning här hemma med mig själv, men nån jäkla trerätters middag vet jag inte om jag orkar göra, näää det blir nog bara lite makaroner med smör o ströbröd för min del, o ska jag festa till det lite så tar jag kanske en hård brödbit till, finns väl inget tråkigare än att  laga mat o äta själv........med andra ord en KANON helg.

Ha det gott

Vallhundskurs & det där med romantik......

Igår var jag till Marianne för att drilla tjejerna lite i vallningens ädla konst.
3 deltagare med 2 hundar var o rasen var collie, jättefina hundar.
Vi började med det första en vallhund måste kunna.... ett stopp o inkallning, Mel o Tepp var med som statister när jag skulle visa lite hur jag menar, alltid lättare att visa hur det ser ut än att bara prata, tycker jag ialla fall, få se vad tjejerna tycker nästa gång.

Alla hundar visade mer eller mindre intresse för fåren o vi började med lite lydnadsträning först utan får, för att sen köra samma pass utanför fårfållan. Tjejerna hade bra kontakt med sina hundar. Marianne hade ett gäng tackor  med bagge som vi skulle träna på. Först skulle jag in o visa lite balansträning med Mel, hmm det var inte det lättaste, allihopa vände sig mot Mel o stampade i backen så det stod härliga till. Tur att hon var med för hon fick börja med att sätta sig i respekt några gånger o sen förstod damerna o herrn att det var bäst att flytta sig, Mel är ju gammal o van o vet precis vad hon ska göra i såna lägen hon är verkligen en pärla att ha med som kurshund.

Sen var det dags för tjejerna o gå in en o en med hund i lina för att träna på bra attityd till fåren, alla skötte sig jättebra, förutom Mariannes bagge. Satan så dum han var, försökte satsa mot hundarna hela tiden, så jag fick gå med o passa på honom, ja det var inga kanonfår att träna unghundar på precis, så vi bestämde att nästa gång är vi hemma hos mig istället. Tjejerna fick lite övningar som dom ska träna på till nästa gång. Men jätteroligt var det att se att  vissa collier har kvar sin vallningsinstinkt. Ska bli spännande att få följa med i deras utveckling.
------------

Ja och så var det den stora frågan om romantik....
När ska min man någonsin lära sig vad romantik är??????
Vi har nu kamperat ihop i mer än 30 år o fortfarande har han lite svårt för det där med romantik, inte så att han inte försöker, nej nej men vilka försök..... jag dör av skratt varenda gång han tycker att han är romantisk.
Det senaste försöket: Fredag kväll jag hade lagat en god middag o vi tog lite rött vin till maten, med levande ljus o riktigt stämningsfullt, efter maten säger han: Kom o sätt dig här hos mig.....ååå tänkte jag reser mig upp o ska precis sätta mig i knät på honom, när han utbrister: Ja på stolen brevid, verkligen romantiskt eller hur!!!

Sen skrattade vi så vi tjöt åt h ela situationen, o så blir det varje gång han försöker vara romantisk. Eller när han kommer in o börjar klappa på mig, på samma sätt som  han klappar korna, dunk, dunk, ajjj säger jag , men vad nu säger han, jag är ju bara romantisk. Vi har definitivt inte samma syn på romantik kan jag konstatera, men vi har förbannat roligt, o ett gott skratt förlänger ju livet.
Ha det gott

Helt underbara bilder har jag fått....

Av Amanda på Kross...


Favoritbilden: Kummin Kross & Fräck.

Jättetack Amanda för de fina bilderna, är så roligt att läsa att allt går bra för er med Krossen:)

Fortfarande är det riktigt "skit" väder här, blött, gyttjigt o fruktansvärt trist. Hann med en liten tur med hundarna på 1 timme imorse innan regnet kom, ja vi hann inte ända hem innan det började stänka. Köksgolvet ser ut som en lerpöl emellanåt så nu ska jag ta tag i det, man skulle ha haft ett badkar utanför dörren så man kunde vaska av hundarna innan dom fick gå in, få se om jag klurar ut nånting som jag kan använda, annars får jag städa ihjäl mig, o det finns faktiskt roligare saker att göra, (ligga på soffan o käka skumbananer) he he ....

Såg förresten att nu backar Jordbruksministern o ska ta tag i den s.k. Tidelagen. Jättebra bara det nu inte tar flera år innan utnyttjande av djur förbjuds.

Ha det gott, o mysigt i helgen

Man slutar aldrig att förvånas.... fy faaan säger jag bara....

Läste i veckan i tidningen att det är helt OK att ha sex med djur!!!! Herregud vi lever i 2000-talet !!!

När jag läste artiklarna blev jag smått illamående.... vilka jävla idioter till människor... Det hemska är att det finns ingenting i lagen som säger att det är förbjudet utan det är fritt fram för de vidriga människorna, dom har t.o.m en egen djursexsajt, dom köper hundar på blocket för att använda till sina perversa sexlekar, fy faaan är ett milt ord för dessa människor.

Läs artiklarna Här och Här

Blir så jäkla förbannad, ilsken o vansinnig, nu får regeringen tänka om och verkligen göra nåt för att skydda de stackars djuren..... helt sjukt är det.....kastrera idioterna, eller lås in dom o kasta bort nyckeln....

Hittade en länk där man kan skriva på protestlista som skickas till jordbruksministern... Skriv på ni också...
Djurens rätt

Ha det.....

3-års kalas i stan....

Igår var vi på ett riktigt kalas.....

Först var jag hos frissan i Uppsala o direkt efter träffades hela familjen på Dragon place för att äta lunch. Jättegott att äta kinesiskt för en gång skull o jag bara älskar friterade räkor. Provade faktiskt sushi o det var ingen höjdare för min del.

Efteråt skulle vi hem till Lina & Husse o fira 3-åringen. När vi kom dit hade killarna tagit sin middagssiesta så vi fick roa oss själva ett tag o det har vi ju inga problem med.... kolla bara bilderna....
   

Till slut tröttnade vi på att vänta, så vi gick helt enkelt in i sovrummet o väckte 3-åringen....
  
Så här glad blev han....

Dags för paketöppning.....
     

   
o lite lek med nya grejerna....

Sen var det dags för födelsedagstårtan i form av en bil som duktiga mamma Lina hade bakat åt Isaac...


Det traditionella blåsa ut ljuset blev det sen...
     
Klara.... färdiga.... blåååååååsssss


Killarna samlade......


Så här lycklig o nöjd ser man ut när man fyller 3 år........

Ha det gott

Tepp 2 år idag.....

6 november
Jisses vad tiden går fort, Shanis första kull blir 2 år idag. Grattis grattis till er alla....

2-åringen Tepp, snabb som en vessla när det gäller att springa ikapp med mig...
--------------------
Tepp:s syn på livet: - Ibland förstår jag inte människan jag bor med... hur är hon funtad egentligen.....Först ska jag ligga, o när jag har lagt mig så ska jag upp igen, när jag har gått några steg så säger hon ligg... men herregud jag har ju precis kommit igång! Så håller hon på när vi går ut till de där roliga djuren som jag bara älskar att få vara med... för att inte tala om de små (lammen) i fårstallet dom kan jag sitta o titta på hela dagen, men det får jag inte... då kommer människan o säger att nu räcker det... vadå räcker.... för mig räcker det INTE.

Nåt som är väldigt kul, är när människan tar sin 4-hjuliga rullator o kör så det ryker, hon tror att jag inte hänger med....när hon ligger i 45 så bara susar jag bara om henne.... gissa om hon blir paff... he he he jag är snabbare än henne... o det gillar jag....
Igår övade vi nåt som heter fösning... jag tycker att jag gör det skitbra... men icke... människan är inte nöjd... jag går ju rakt... ibland kanske jag inte håller linjen... o fåren går slalom som i den värsta slalombacken,  men hur kinkig får man vara? Har allvarliga funderingar att försöka auktionera bort henne... Mottar gärna bud på henne.....
Undrar om det kommer att vankas nåt gott till mig idag... på min födelsedag o allt......Nu får jag inte klaga mer säger hon, nu är det hennes tur... o jag får ju ALDRIG bestämma, har ju hur mycket som helst att  berätta, men nej "nu räcker det".
Det är inte lätt att vara hund, inte.....
----------------------

Nu är det bäst man passar sig... så man inte åker under klubban!
Imorgon fyller vår lilla gullunge Isaac 3 år

Här sittandes med Happy hemma hos mormor o morfar.

Då ska vi in till "stan" o fira med presenter o skönsång... tänk hela 3 år har han blivit... står inte på förrän han kan hjälpa morfar o köra traktor på gården o bli vår lilla "dräng".

Nej nu kallar kaffekoppen så det är bara att vanka in i köket o ta sig en härligt varm kopp kaffe.....

Ha det gott

Inget VP för Tepp....

Luften gick ur mig... precis som i pyspunka.... p.g.a snö blev VP:t inställt.
Bara att ta nya tag i vår o hoppas att det blir VP-tävlingar i massor, som det har varit i höst så har det inte varit så gott om tillfällen att få gå VP om man inte var beredd att åka hur långt som helst.... vilket har varit en omöjlighet för mig med valpar, installning av djur m.m. Har faktiskt haft en förskräckligt dålig planering  med allt... men så är livet... det blir inte alltid som man har planerat o tänkt...

Idag har vi roat oss istället med lite grupplydnad på dogsen... det är alltid nyttigt att träna med flera på en gång, den man ropar på ska agera, de andra vara passiva tills man säger deras namn.... dom börjar bli riktigt duktiga på det.....

Hela gänget samlat på trappan... Mel, Tepp, Albin o Shani....


Mel o Albin...


Tepp o Shani


Inkallning... Albin


Inkallning.... Mel


Inkallning.... Tepp


Stanna...  Mel


Stanna.... Shani


Stanna.... Tepp


Stanna.... Albin


Hela ligan samlad.....

Sen var det dags att gå ut med lilla Happy, hon är i höglöp så Tepp o Albin har det lite jobbigt, men dom är väldigt duktiga ändå... det räcker att jag säger till en gång sen håller dom avstånd till Happy, vilken i sin tur försöker att bjuda ut sig till killarna för allt vad tygeln håller.... hon är en riktigt liten slampa just nu.


Happy på äventyr....


Kolla kolla vilket berg......


Fina Happy.....


Ska vi leka......


snälla.......


jaaa tjohooo jag tar den.......

oj  var bollen där..... så tokigt det kan bli...


nu tar jag dig......


kolla kolla jag har den... en gång till....


ha nu tog jag dig direkt.....

visst är jag duktig......


En gång till..........please.....


vaaa var är den..........


fick tag på den .....


Happy-liten som ska bli mamma i december...

Må så gott o ha en mysig helg
 

RSS 2.0