Parning igen... o besök av Tutsi....


Igår 29 okt. var Happy-liten iväg på andra parningen med snyggingen Oliver... allt gick hur bra som helst så nu är det bara för Skönvikarna att vänta på valpar om 2 månader.

Isaac, Joseph o Happy... killarna bara älskade Happy-liten

Direkt efter parningen åkte vi iväg till Eva i Seglinge, Eva var så himla gullig o tog sig tid med Tepp o mig vi körde lite hämtträning o fösning. Efter 1:a hämtet som jag absolut inte var nöjd med så gick det bättre. Tack snälla Eva för att vi fick komma..

Idag kom Karin o Tutsi på besök.... så himla kul att få träffa dom igen, det var ett tag sen. Tutsi har varit dålig i sommar, hon hade öroninflammation o spottkörtelcysta som opererades bort... men nu är hon fit for fight igen.
Karin ville prova henne på får så vi gick till fårhagen o släppte Tutsi på fåren.... Vi började med fåren i fållan först  så jag kunde se hur hon skulle bete sig... det gick hur bra som helst, efter lite hjälp så fick vi henne att balansera.
Efter det tog jag in henne i fållan o körde lite där också.. Tutsi är en cool tjej, gör inte några dumheter alls så det var bara att släppa ut djuren ur fållan så hon fick prova på "lösa" får....

Tjejen tände till ordentligt, o jag tror Karin blev nöjd o stolt över henne... jag blev det iallafall en härlig tjej är det. Tyvärr blev det inga bilder på Tutsi, eftersom jag gick med henne, men nästa gång... då ska vi ta bilder....

Ha en härlig "varm" höst 

Parning & glasögonhämtning....

En intensiv dag......

Först var det flytt av kalvar i ladugården på fm, snabbt in o duscha o iväg med lilla Happy-liten till fästmannen Oliver i Harbo, herregud vad söt han var... Nog var Happy i höglöp allt, det dröjde inte länge förrän det blev ett skott i råttan o dom satt fast en bra stund. Efter parningen in med Happy i bilen o iväg till Sala för att  hämta mina nya glasögon.


Happy i en lyckodimma efter träffen med fästmannen Oliver.....

Blev ganska nöjd med ögonen, så nu blir det inget mer felläsande från mig inte.....

Har brorsans grabb Sebastian här, skolan har ju lov  hela veckan. Så Sebban fick hänga med på fasterns utflykt, lite bra musik i bilen "Andra generationen" o så full volym  o så en faster som sjöng för full hals hela vägen in till Sala..... stackars grabb... men han börjar bli van med en galen faster vid det här laget......

Albin är en riktig luring..... eftersom Happy löper så får hon sitta i bur i köket när jag inte har uppsikt över dom, så fort jag o Happy har varit ute o kommer in så är Albin i........Happys bur...stora Albin trycker in sig i lilla buren....


Åå vad du är dryg kärring... tycker Albin om mig när jag säger åt honom....


Åsså lite bilder på Happy-liten som är så vacker så....


Lilla råttan... charmig som få.....


Albin är stilig han också.. o vilket lynne den hunden har... helt otroligt....

Ha en härligt varm höst


Fredagsmys.....

Hemmagjord pizza.... en flaska pivo... Karlovacko
Kaffe med whiskeysmak... o så tända ljus......i kvällsmörkret...
Hundarna trötta efter dagens trapatser... Albin ligger under köksbordet, Shani som vanligt i soffan, Mel på sitt favvoställe i hallen och Tepp bakom dörren i hallen, som är hans favoritställe......Grisen är nedlagd i frysen o skinkan väntar på juletid....
Kan det bli bättre......


Till Wenche o Elisabeth... ni ser att jag använder "Staken" ... den lyser verkligen upp min tillvaro... ha ha ha ha

Ha en härlig "varm" helg

Våndan av att bli en "mogen kvinna".....

Ja så är man där..... precis i övergången till en mogen kvinna.... har bara hört lite smått om hur det kan vara, men många vill inte berätta riktigt hur det är........Det kallas även övergångsåldern, men här på landet säger vi helt rätt o slätt "Kärringbadda". 

Rätt var det är så stiger temperaturen i kroppen o man vill bara slita av sig kläder för att få svalka.... man kan bara sitta still o det kommer över en som en ökenvind... jäklar vad varmt det blir. För att inte tala om nätterna under täcket... först fryser man o kurar in sig i täcket för att nästa sekund svettas som en gris... o då åker täcket av, o så håller man på hela nätter. Tror inte att jag har sovit en hel natt på länge nu. Mannen i huset säger att han ska skaffa sig en flytväst o ha i sängen... men det gör han bara för att retas, för jag tror inte att det bekommer honom så mycket, mer än att jag far omkring i sängen hela natten o ibland åker ett ben fram eller en arm o slår till han, men det får han ta... ska han ha en "mogen" kvinna så får han stå ut med lite.......o har jag hört rätt så är en mogen kvinna precis som ett årgångsvin... blir bättre ju äldre det blir.... o det tror jag stenhårt på......gäller bara att komma över den första fasen...

Och den fasen är:

* Jämn i humöret...... argsint jämt.

* Tappar tålamodet på en sekund.

* Orkar ingenting o då menar jag ingenting.

* Har inte lust med något....

* Trött hela tiden...

* Allt är bara bläääää..

* Matlusten är av intet... o det är ju positivt...

För o råda bot på allt detta åkte jag till hälsokostbutiken, nu skulle det köpas "piller".
Med andan i halsen stormar jag in till hälsobutiken, ber om nåt mot "kärringbadda" o expediten förstår mycket väl vad jag menar, o jag köper "piller" mot PMS o svallningar som det så fint heter, när jag ändå var igång så kom det med en stor flaska med vitaminer också, kan ju aldrig vara fel enligt vad de lärde säger.... Kommer hem sliter upp förpackningen o tar några "piller"... kanske får jag sova bättre nu.... hoppas jag.....vitaminerna åker också ner för nu ska jag bli glad, pigg o orka hur mycket som helst.

Första natten... ingen skillnad... ja ja får väl bida min tid, man kanske måste ta "pillerna" ett längre tag för att märka förändringen... eller så får jag storma in till hälsobutiken igen... för det fanns andra "piller" också om inte de första fungerade.... helt otroligt här har man gått o blivit en "pillergalning" på köpet.

Men vad gör man inte för att bli en "mogen kvinna"

Ha en härlig "svettig" höst

Tog mig i kragen o beställde tid....men vilken butik var det nu......

hos optikern på SYNSAM i Sala... jag har gått o dragit på det hur länge som helst, fick faktiskt med mig min käre man också. Han har klagat länge på sin syn.


Tog med mig några rabattkupongerna som jag hade fått med posten, man fick 50 procent om man köpte glasögon + rabatt på synundersökning... jättebra tänkte jag dom ska med... i vanliga fall har jag aldrig med mig rabattkuponger.... är lite allergisk mot såna.... men nu jäklar....skulle dom med.

När vi kom in i affären var det mycket folk där så vi roade oss med att prova lite olika bågar.....

Ifall jag skulle behöva nya så tittade vi före synundersökningen på olika bågar... så vi hade den biten avklarad...
Efter ett tag kom optikern, jag fick gå in i ett litet rum o min kära man i ett annat för synundersökning.

Han kollade o kollade, ändrade o ändrade o ja visst behövde jag nya glasögon, hade favoritbågarna med mig in till honom så han tog mått på dom o fixade, frågade vilka glas jag ville ha o massa annat... givetvis tog jag det bästa..(o dyraste förstås).

Jaha sa optikern vill du veta vad allt kostar.... jajamän sa jag... o han hostade fram summan.... huuuuuj... då slog det mig... mina rabattkuponger..  -Men du.. sa jag till optikern jag har ju rabattkuponger med mig så det blir ju lite billigare...
Va sa han vilka rabattkuponger??? Jag fram med handväskan o började gräva fram rabattkupongerna. - Titta här sa jag här är det ju 50% på nya bågar...  Optikern tittar lite konstigt på mig o så säger han.....- Du det där är på SYNOPTIK, du är på SYNSAM...  Herregud vad pinsamt det blev o som vanligt när jag gör bort mig så bara bubblar det ur mig.... - Ja säger jag där ser du att jag verkligen behöver nya glasögon o så börjar vi båda skratta....

Nu var han så snäll så jag fick rabatten ändå... o så fick han ju något roligt att berätta för sina medarbetare... om den tokiga kärringen som försökte med helt fel rabattkuponger o i helt fel butik.

Men nu så är nya ögonen beställda, så nu jädrans kommer jag att kunna läsa så bra så, hoppas jag så jag inte gör samma misstag igen. Eller så kanske jag ska börja köra den här fel rabattkupongen på flera ställen.. det kanske lönar sig....


Ha en härlig höst

Tomt & tyst.... är det sen valparna har åkt till sina hem....

I söndags åkte de tre sista valparna till Norge med Elisabeth & Wenche, men först var vi till Sandviken för tjejerna hade anmält sig på en lydnadstävling med Totte o Teja.

Jag har aldrig varit o sett en lydnadstävling så det var kul att se det också, något som jag inte begrep, var att när tävlingshundarna togs ut ur bilen så drog dom i kopplet som bara den o allmänt levde om i bilarna o sen gick dom lydnadstävlingen, gick fint fot med koppel o allt såg bra ut... så fort momenten var klara så var det återigen drag i kopplet, ingen ordning, skällande osv.

Elisabeth kom trea med Totte... dom var så duktiga, Wenche o Teja hade ingen bra dag, Teja var väldigt ofokuserad.. när det gällde tjejerna så var det minsann ingen drag o stök i något koppel under tiden här var det ordning hela tiden.

Wenche o Teja


Elisabeth o Totte

Valpisarna var också med, (eftersom tjejerna skulle dra iväg till Norge efter tävlingen) vi tog ut dom på lite rastning på lydnadsplanen, innan tjejerna skulle åka... gissa om det var många som sa.... ooooo vad söta... men alla valpar är  ju söta.

Elisabeth ska ha Juni o August, Wenche förälskade sig i Oskar, så han hamnade hos henne i Nesoddtangen.


Elisabeth med August, Oskar o Juni

När jag kom hem var det så tyst tyst inga småttingar som pockade på uppmärksamhet... det kändes konstigt.... inga att ta upp o kela med en stund... hmmm får nog ta mannen i huset o gosa lite med, men han är inte lika hårig.. så det blir inte samma sak.
Jag däckade tidigt på kvällen, helt slut.... norskorna hade kört slut på mig.... fortfarande vet jag inte vad dom går på där i Norge...energi har dom till tusen... såg faktiskt Wenche ta vitamintabletter... kanske det är hemligheten... ska verkligen kolla nästa gång dom kommer.... härliga goa tjejer är det iallafall.. o så gillar vi att reta varann lite grann... Tack för besöket Elisabeth o Wenche... ni är välkommna när ni vill o ruska liv i "gamla" tanten ha ha ha ha

Längtar redan efter er...

Ha en härlig höst

Amon har åkt hem.... & mina "norska" tjejer är här....

I fredags kom då äntligen Elisabeth & Wenche.... det var så härligt att få träffa dom igen... blev sent på kvällen innan vi lade oss... hade ju mycket att ta igen....

Idag har vi tränat o tränat, tjejerna körde lydnad o jag fick assistera lite emellanåt, jag är ju inte så haj på det där med brukslydnad... men Torpvallarna skötte sig himla bra.


Wenche & Teja


Wenche & Teja kampar lite....


Elisabeth & Totte


Totte full fart med bollen i mun...


Wenche & Teja


Elisabeth & Ix


Teja


Totte


Ix

Efter lydnadspasset tog vi lite träning på fåren.... oj vad det hade hänt mycket... med både Totte o Ix, Elisabeth har verkligen jobbat på med dom inom vallningen... himla roligt att se dom. Wenche har inte vallat så mycket med Teja... men jag tog ut henne på fåren o hon var duktig hon också, låg helt rätt där hon skulle vara o bra balans.

Sen på eftermiddagen kom Daniel för att hämta sin Amon, Daniel är en himla gullig o rar kille. Amon o han kommer att passa bra ihop tror jag.. väntar spänt på lite rapport från dom... dom hade ju en bit att åka.

Daniel & Amon

Imorgon ska Elisabeth o Wenche gå en lydnadstävling i Sandviken, o jag följer med för att se o lära....
Sen så försvinner resten av valpgänget (3 st) till Norge o hem till Elisabeth... det kommer att bli väldigt tomt ett tag.. men då kommer jag att hinna med allt sånt jag inte hunnit under valptiden... som att träna Teppsson ordentligt, åka iväg till andra så han får lite rutin på det också.

På kvällen bjöd vi in Kicki o Carina på lite middag med oss alla, himla kul att få tjattra ett tag över ett glas vin...

Ha en härlig höst 

Veterinärbesiktning.... valparna 8 veckor idag....

Igår var det veterinärbesiktning, alla valpar var utan anmärkning. Veterinären tyckte att det var en väldigt fin o jämn kull. Alla blev tatuerade i örat, vissa skrek mer o andra mindre.

Idag är valparna 8 veckor, först att hämta sin valp blev Amanda. Hon o Jocke kom på eftermiddagen, o det var knappt dom kom innanför dörren, alla valpar var i köket o när dom hörde att det kom några så skulle givetvis alla fram o hälsa, pussa, hoppa... man kan ju inte påstå att dom är folkskygga precis...alla ville bli upplyfta först så det blev ett liv utan dess like.....
Massa lycka till Amanda, hoppas Kross sköter sig nu o visar vilken duktig liten kille han är. Det är bara att ringa om det blir nåt problem.... o det är bara att ringa även fast det inte är nåt problem.... hi hi du förstår vad jag menar eller hur?

Tog ut alla idag en o en för att se lite hur dom skulle bete sig, alla var följsamma o kom på en gång när jag lockade, ingen var bekymrad av att bli ensam ute.... den som var mest självständig var ju givetvis tiken Juni, den får du Elisabeth mycket glädje av, väldigt lik mor Shani till sättet, kan bäst är bäst o jäklar den som sätter sig på henne av brorsorna, hon har massa med energi (o det har ju du också Elisabeth) så hon kommer att passa dig som handen i handsken... he h e he.


Kross ute bland löven....


Amon i full fart.....


August tycker löv smakar mums.....


Oskar som tjuren Ferdinand.... jag ligger här .... o tuggar på löven......


Juni som springer så öronen fladdrar......


men hon kan också smyga... den lilla trollungen.....

Till helgen kommer "mina" Norska tjejer, jäklar vad vi ska tjattra o ha kul o givetvis träna, träna.....

Ha en härlig höst

Torpvallarens Tabbi (Emma)

Är röntgad nu o hon fick HD A......Jippiii vad bra
Nu är det bara 1 kvar i 1:a kullen som inte är röntgad, o jag är väldigt nöjd med resultatet 5 st med A-höfter, 1 med B o 1 med C.


Torpvallarens Tabbi (Emma) när hon var hemma hos mig under tiden hennes husse låg på sjukhuset.
Emma

Imorgon är det veterinärbesiktning av valparna, Olle-Jonny kommer hem hit o ska gå igenom alla valpar, o så får dom sin första spruta, o en tatuering i örat....

Ha en härlig höst

7 veckor har redan passerat....

sen Shani fick sina valpar... tiden har gått otroligt fort o jag vill nog behålla dom 6 veckor till.... nej nej skojar bara nu blev ni lite rädda  ni som ska ha dom härliga tussarna..... jag är riktigt avundsjuk på er för det är en sån härlig tid ni kommer att ha med de små framöver, det kommer att bli både med o motgångar, det liksom hör till, men det är bara att ringa så supportar jag er framöver.

     
Shani jobbar för fullt med att fostra det små o den uppgiften sköter hon på det bästa sätt.....

 
Ingen slipper undan här inte.....

Sen är det ert jobb att ta över det Shani har påbörjat.......

Igår var Åsa o Bess här o hälsade på, oj vad Bess hade vuxit, hon är efter Joy o Moss. En härlig tik som ärväldigt lik mamma Joy, hon är helsyster till Lasses Diva i Norge.En härlig tjej Bess, som Åsa får mycket roligt med i framtiden tror jag...

Imorrn är det stan som gäller (Uppsala) ska träffa min mellersta dotter o kolla när hon provar brudklänningen, har lovat att snyfta lite när hon kommer o visar upp sig... för det hör till, tycker hon..... gullungen....

Ha en härlig höst

RSS 2.0