Kossorna utsläppta.... massor med spännande saker....

Idag var det den stora koutsläppar dagen, fortfarande är jag väldigt matt av den jäkla förkylningen som inte vill släppa taget, i lördags tog jag whiskey både inuti o utanpå (i näsan, fy vale det var inte någon höjdare) men blev inte bra för det.

Men jag masade mig ut till kosläppet för o hjälpa till.... Kossorna var så lyckliga att få komma ut o tjuren Mr Big hade fullt sjå med tjejerna som luktade så gott. Vi släppte korna o tjuren först, sen alla kalvarna oj vad de små sprang o skutta o hoppa, härligt att se vilken livsglädje dom har.
image473
Kalvrace....

image474
Mr Big spanar in tjejerna....

image476
Inte lätt att klia sig när man är stor o tjock.. ledarkon ska ha kalv vilken dag som helst nu....

image477
Det stora vårskriiiiket, kossan har gjort sig fin för Mr Big... varit hos frisören...
Flera bilder på koracet finns på hemsidan: www.torpvallarens.se

Fick igår reda på att jag ska bli mormor igen....... så himla kul en liten knodd till att gosa o busa med....

Sen fick jag ett förslag av Elisabeth i Norge som jag inte kunde motså, det ska bli så spännande.... mer om det längre fram... ni får vara nyfikna ett tag först....

Till Elisabeth, jag ser verkligen fram mot vårt samarbete, du är absolut rätt person att samarbeta med, gillar dig skarpt.....

Nu hoppas jag att den jäkla förkylningen släpper taget om min hals o näsa o huvud så jag får något gjort nångång.

So long

25-års kalas & förlovning....

Vilken helg.....
I fredags bjöd vi hit våra grannar för lite grillning, alla barnen kom också för  vi skulle ha kalas för  Ida  på lördagen,
så det var huset fullt. Vi hade det jättetrevligt, men jag åkte på en riktig förkylning så jag tackade för mig vid midnatt för då var jag helt slut, gick o lade mig men fick ingen luft genom näsan, den var helt igenkorkad, herregud vilken natt. Våra gäster hade knallat hem i halv 2 tiden.

Vaknade lördag morgon den 17 maj, Norges nationaldag....grattis alla mina norska vänner, hoppas ni hade en trevlig o glad dag.

Var uppe bara en stund på morgonen sen var det bara sängen för mig.... sov ända till 4 på eftermiddagen. Nu skulle vi ju ha kalas för Ida för hon fyller 25 på söndag, men då hade Mwisa o hon salsakurs i Stockholm så vi skulle fira på lördag istället.  Tur att tjejerna var hemma för dom hade fixat allt inför festen, sjuka mamma låg som ett stök hela dagen o orkade ingenting. Jag piggnade iallafall på mig mot kvällen o vi åt gott o firade Ida.
   
Joseph matar morfar med tårta

image469
Ida 25 år hipp hipp hurrrrraaaa

Efter mat, kaffe o tårta var det dags för presentöppning.... när Ida hade öppnat alla paket, så reste sig Mwisa o gick ut i hallen o smusslade med nåt......

Han kom in till Ida satt sig ner på knä o friade till henne, wow vad romantiskt det var o inför hela släkten, kan säga att det kom några tårar o då inte bara på mig. Du överraskade oss alla Mwisa, men mest Ida tror jag, hon blev så lycklig....
image470
                                                  Förlovningsparet Ida & Mwisa 17 maj 2008

Vilken otrolig speciell kväll det blev både 25-års kalas & förlovningskalas.

So long

Alla bäääna ute.....

Äntligen har jag fått ut alla djuren, med hjälp av Bosse, det är inte lätt att kolla stängningar o laga med bara en hand. Igår släppte jag ut ett gäng i skogshagen, idag 2 andra gäng. Bara småbaggarna kvar i ladugården, dom åker nästa vecka. Stort tack till Ann & Jonny som kom o hjälpte mig maska av alla djuren, ni är så gulliga......


Mel fick fixa första gruppen till skogshagen: Frille med sina damer
image462

Tepp fick ta ut ungdjuren idag med baggen Bruno, han sköter sig så bra Teppsson..
image463
Bruno med ungtjejerna...
image464

Mel fick ta ut sista gruppen som skulle gå efter vägen..
image465
Suffolkbaggen trivdes ihop med de gamla damerna...
image466

image467
Nu hoppas vi att baggarna gör "sitt" så vi får massor med lamm i höst.

Shani fick inte göra nånting, hon sprang nerför en slänt i veckan o kom hoppandes på 3 ben, troligtvis har hon en sträckning i höger bak, så det är koppelgång för henne, blir hon inte bättre så blir det veterinären i veckan.

Fick sms av Elisabeth, Totte har klarat K-testet i Norge, bra jobbat Totte & Elisabeth......

So long

Vilka duktiga Torpvallare..... (skrytvarning)

I fredags eftermiddag kom Elisabeth & Wenche fra Norge & efter lite felkörning av Elisabeth:) kom dom äntligen fram till Torp, det var helt underbart att få träffa dom igen, det är precis som om vi har känt varann i 10 år.

Vi skulle ju bort på 40-års kalas på kvällen, så Elisabeth & Wenche fick klara sig själva här hemma.

Lördag morgon gick vi iväg på en tur till dammen, Totte visade sig vara en riktig badkung, precis som sin mamma Shani, han bara kastade sig i vattnet o njöt.... Teja var lite försiktigare & Ix med, fast dom tog sig en badtur dom också.
   
Badkungen Totte..                                        Elisabeth & Totte

     
Ix svalkar sig        sköönt                              Elisabeth & Ix                           

    
Teja fångar pinnen  & kollar in bror Totte   Wenche & Teja

Efter badet var det dags att ta ut fåren för lite vallning. Jag visade mamma Shani & Tepp, Shani var lite ringrostig, men skötte sig bra, Tepp är så lättsam så han visade sin bästa sida.

Elisabeth tog Ix o visade vad dom hade lärt sig så här långt inom vallningen, både Elisabeth o Wenche är helt nya inom vallningen men så otroligt duktiga o ambitiösa, ni kommer att gå långt tjejer när ni får mer rutin.
   
Ix vallar med samma stil som Shani, hon kan gå hur långt som helst med rätt träning....

   
Totte vallar också med mycket stil, en kraftig härlig hane påminner mycket om pappa Truls.

   
Teja vallar med stil hon också,lite sämre tryck, men det kommer med träning.

Vi var helt svettiga efter vallningspasset, är så stolt över Shanis avkommor, det är mycket vallning i dom allihop o tjejerna är så duktiga med sina hundar, Elisabeth & Wenche ni är guld värda för en valpsäljare.. ni lägger ner så otroligt mycket tid på era hundar, så det är inte konstigt att dom är helt otroligt duktiga.

Efter lite fika var det dags att åka mot Skönvik, till Shania & Nina. Elisabeth skulle hämta en valp efter Joy & Norske Moss. Elisabeths Lasse skulle ha den. Oj vilken underbar liten valptik....
image460

image461
En helt sanslös vacker Diva.... namnet passar henne som handen i handsken.... (Du kan bara inte döpa om henne, Lasse... en Diva passar nog dig helt grejt).

Tjejerna skjutsade hem mig o drog vidare mot Norge... hoppas verkligen att färden gick bra...

Tack Elisabeth & Wenche för presenterna ni är bara för härliga, skumbananerna tar jag enomdagen, annars blir jag alldeles för tjock, ha ha ha
Ser fram emot ert nästa besök i sommar, vi ska ha det intensivt med mycket på schemat, så se till att få upp konditionen o tänk på att inte ha så mycket kläder på er:)

Är så stolt över er o era Torpvallarhundar massor med kramar från oss i Torp.

So long

RSS 2.0