Valpbesökare....

Gårdagens tävling med Tepp är bara att glömma så fort som möjligt..... nu ska här tränas mycket med folk o hundar vid djuren så det är bara för mig att packa kappsäcken o försöka åka till dom jag får komma till o träna.

Idag kom Amanda o Jocke på valpbesök, så kul att träffa dom igen, himla mysiga är dom.... När dom kom så var alla valpar ute på språng på gräsmattan.....alla kom som små kanonkulor när dom såg att några människor var på väg till dom.... härliga är dom allihopa...

Amanda bestämde sig för vilken hane hon ville ha o det blev.....

Hane 4 som alltså numer heter Kross....

Jag tror Amanda får mycket glädje av den lille herrn, när vi gick in o fikade så somnade han vid fötterna på Amanda... han hade valt han med.....

Bara 2 veckor kvar nu innan dom försvinner.... ska verkligen passa på o njuta av dom de veckorna som är kvar...

Nej nu måste jag ut o kolla om det är flera lamm på G, har fått 22 st i nuläget... men fler kommer det att bli....

Ha en härlig höst

Valparna 6 veckor idag...

De små råttorna börjar bli stora nu, vädret har varit otroligt vackert några dagar så alla har varit ute o luftat sig i solen.
Jäklar vad kul dom har när dom kommer ut på gräsmattan, o är Tepp med så är han lekpappa nr 1. De små springer som skållade råttor för att hinna med så mycket som möjligt o vissa utforskar lite längre bort än andra, men när jag ropar så kommer alla på en gång.... dom är  helt underbara..... bara 2 veckor kvar att njuta av dom för mig, jisses så tomt det kommer att bli. Lite bilder från dagens utevistelse.
Dom är helt underbara de små knoddingarna....

Ha en härlig höst

Barnbarn, lamm, valpar o så en trist nyhet.....

Helgen har varit intensiv minst sagt....
Grabbarna bus, Isaac & Joseph kom om hälsade på med pappa i helgen, det är så härligt med grabbarna, då gäller det fullt ös, medvetslös. Vi bara älskar när dom kommer o hälsar på mormor o morfar. Lina blev kvar hemma så hon kunde vila upp sig lite, hon hade fått ont i ryggen o det är inte nån höjdare när man går med stor mage i fram, hon har ju några månader kvar innan bebisen tittar ut.

Först var det lite skoj med valparna, o dom var alldeles galna på killarna, små barnfötter smakar ju mums tyckte dom, oj vad grabbarna skrattade o hade roligt med valpisarna.

Isaac blir kittlad av en av valparna....


Joseph sätter sig på golvet o valparna kommer som galningar till honom.....Det är inte lätt när 5 st små vildar vill komma upp i famnen....

Mitt upp i alltihop så var det lammning i fårhagen, grabbarna skulle med o titta, det blev lite dramatiskt, men ingen av dom blev rädda.... Tackan hade fått 1 lamm men det andra satt fast så jag fick gå in med handen o känna hur den låg... kände en svans, rumpa men inga ben... det var bara att försöka få fram bakbenen på lammet o det gick efter ett tag, lammet levde o blev pigg efter ett litet tag, killarna gjorde stora ögon när dom kollade in mormor i hagen liggandes bakom tackan med handen i henne o drog ut ett litet lamm. Vi tog in tackan o lammen o då passade grabbarna på att kela lite med lammen inne i fårstallet.


Joseph håller i lammet med full koncentration....Isaac försöker hålla lammet som sprattlar lite......


Såja lillan... jag är snäll säger Isaac....


Den härliga bilden på Isaac, han ser faktiskt ut som Toker i dom sju dvärgarna... oj vad vi skrattade åt pajasen Isaac.

Nu har vi ju inte bara kor, får, lamm, hundar, valpar, katter utan vi har andra djur också kolla in bilderna......

Visst är dom läckra....

Nu till den tråkiga nyheten.... valparnas pappa Moss har dött, en helt enorm duktig hund finns inte mer o jag känner mig priviligerad att jag hann få en kull med den otroligt härliga Moss som ägdes av Jon Sand, Norge. Nästan så det är lite läskigt... förra kullen med Truls, så var Shani den sista tiken som blev parad med honom, Truls är också död, o så nu Moss, där Shani är den sista tiken som han parade.

Ha en härlig höst

En helt vanlig dag sedd ur valparnas synpunkt...

Morgon: Matte kommer ner, går ut med de stora hundarna, o VI får sitta kvar i valphagen.... orättvist. När matte kommer in fixar hon käk till oss, men då måste hon stänga ut vår mamma, först annars kommer hon o äter upp vår mat.

När vi är mätta så får vår mamma komma in o då hoppar hon in direkt till oss o äter upp det som är kvar (inte mycket) det är då vi passar på o får oss en slurk av mamma, medans hon är upptagen med annat.... mmmm gott gott.

Middag: Nu släpper matte ut oss så vi får härja lite i köket, under noga uppsikt av vår mamma.... o nåde den som inte sköter sig, den åker på däng av mamma. Det bästa är när husse kommer in o ska fika, då är det anfall o attack...

o här hjälps vi åt allihopa... 2 av brorsorna tar ändan på husse o nyper honom så han skriker, medans vi andra tar sikte på ansiktet för att få husse ren o fin....


Husse var så smutsig så vi hjälptes åt allihopa att tvätta honom...

Efter ett tag blir vi jättetrötta o somnar i princip där vi är....

En vid den roliga sopborsten under bordet....


En under diskmaskinen, fast matte höll på att plocka ur den o skramlade som bara den....


En under bordet.....


2 hade sökt sig in i valphagen...

När vi sov som bäst, så härjade vår syster för fullt, hon hade tagit sitt powernap o ville busa lite igen

Först var hon på mamma.... o det var inte någon hit...


Sen hittade hon en annan kompis (sopborsten) som hon kunde bita i o busa med ett tag....

Matdags.... mumsfillibabba....

Efter maten kom mamma in.......

då är den en sak som gäller.... ta tutten o håll i för kung o fosterland, medans mamma äter upp det vi lämnade åt henne,
efter hon har ätit upp så får vi oss en åthutning o då är det bara att släppa tutten o gå o göra sina behov.
Vissa av oss går på pappret o då blir matte glad, sen finns det några som tycker om att retas lite med matte dom gör det inte på tidningen.
Det är ganska skoj att titta på matte då när hon far fram med papper o torkar för varv, o då passar vi på att försöka ta pappret av henne..... men vi har inte lyckats än..... men det kommer nog......

På kvällen är det samma procedur som på middagen.... på natten sover vi som stockar för att vakna pigga o busiga nästa dag.

Livet är härligt......för oss små.... hmmm undrar vad matte tycker...

Nu var det dags för lammisar

Gissa om jag blev förvånad, har ju planerat lammning i oktober men baggen måste ha varit oerhört effektiv.
Ikväll när jag kollade i fårhagen efter vägen så hade min favorittacka lammat o fått 3-lingar, när jag gick runt o kollade de andra så hade en till fått 2-lingar.

Min fina kelsjuka tacka fick 3 st fina lamm....


Den svarta hispan fick 2, men henne gick det inte att gå fram till.....

Bara o hämta flakmoppen o försöka få hem dom.... favvotackan var det inga problem med henne gick jag bara fram till o tog fast henne, Bosse tog lammen o så körde vi hem dom på flakmoppen. Den andra hispan var omöjlig att få tag på så hon får gå ute i natt så får jag ta hem hela gruppen imorrn istället, hoppas bara att räven ger fanken i lammen, för det stryker runt en sån här på gården.

Valparna växer så det knakar, dom äter, skiter, kissar, äter, brottas lite, tuggar på varann lite o ibland går det livat till i valphagen, Shani vakar över dom med sträng blick o några har fått smaka på mammas fostran ordentligt, men dom ger sig på en gång efter att mamma har sagt till o det bådar ju gott för framtiden. Jag har en hanvalp kvar som ej är tingad, men det gör ingenting för då får vi behålla honom istället, han har fattat tycke för Bosse så när han kommer in så är valpen i hasorna på Bosse hela tiden.... ja ja han har nog valt sin husse själv han.
--------
17/9
Hysteriska Märta med 2 lamm fixade natten ute, men det var inte det lättaste att få in henne i fårstallet, herregud vilken hysterisk sak, jag tog med mig Teppson för att ta hem alla o sen skilja den lammade ifrån de andra. Bosse o Mel var hemma för att se till att dom andra inte drog iväg någon annanstans o det var ju tur för hysteriska Märta gick sist av alla o hade inte så bråttom, Tepp är helt underbar att ha med, han är så cool, han höll reda på Märta o lammen o gick lugnt o fint bakom henne o parerade, han är bara för underbar att ha med sig o fixa djuren, inget tok, inget hysteri allt så himla lugnt, han har en otrolig djurkänsla grabben. Sen tog det ett tag innan vi fick tag på hysteriska Märta men det gick till slut ...pust.

Igår var jag en sväng till Ann för att testa av Tepp på hennes springiga finullstackor o där skötte han sig också jättebra, det är så himla kul att träna honom för han ställer sällan "till det" utan bara är på rätt ställe, lyssnar o vill vara till lags hela tiden, ja han är en riktig pärla han.

Valparna är 5 veckor idag o alla börjar bli egna individer, alla kan ta för sig, dom är nyfikna o alla utforskar så mycket dom bara kan, alla har fått träffa Tepp nu o han ser till att dom lägger sig så han kan nosa av dom, ingen har protesterat utan alla accepterade den lite omilda behandlingen från honom ,men han var noga övervakad av Shani o så länge hon inte lägger sig i så går allt rätt till. 

Ha en härlig höst

Valparna 4 veckor idag.....

Oj vad det går undan... bara 1 månad kvar så är valparna på väg till sina nya hem..... det kommer att bli så tomt.
Pappret till SKK är inskickat så nu har jag alla namn klara, Juni, August, Kross, Amon & Oskar.
Shani har börjat att fostra de små liven när dom är ute på upptäcksfärd i köket, hon är så duktig...

Här är det lilla Juni som har fått sig en åthutning av mamma....


Världen är så stor så stor hane nr 1 kollar sig omkring...


En liten "spårhund" hane nr 1 använder nosen tidigt......


Vart tog alla vägen???? Känner mig lite ensam....

Tepp o jag fortsätter att motionera, men efter hot om profilbild på mig från brorsan, så har vi dammat av cykeln istället, o herregud det behövdes verkligen cyklade 5 km idag o var totalt slut i ben, rumpa, andning ja you name it, det tar på en gammal kärring det här.......

Nya bilder på valparna finns nu på hemsidan, klicka på valpar.....
www.torpvallarens.se

Ha en härlig höst.....

Tepp & jag vi ligger i.......

Tepp & jag motionerar varje dag, han springer så himla fort när vi har cyklat så nu har jag skaffat sele åt honom så han får jobba ordentligt. När jag tar fram selen blir han alldeles knasig för då vet han att nu ska vi ut o springa fort o han bara älskar det.

Tepp & cykeln........

som egentligen är en elmoped, har sån tur så brorsan lämnade kvar den i somras så när det går tungt i backarna är det bara att gasa på så kommer jag ikapp Teppsson, gissa om han var förvånad 1:a gången jag använde den, jag bara gasade lite o vips så var jag ikapp honom ha ha ha det var en syn för gudarna det.

Måste ju villigt erkänna att den ende som får motion är ju Teppen, fast ibland måste jag trampa när elen börjar ta slut o då är jag garanterat också slut. Verkligen en smart uppfinning den låter ingenting o är bara att ladda upp i en vanlig elkontakt.

Valparna har nu fått flytta in i köket i stora valphagen, dom är så otroligt lugna o beskedliga just nu äter, kissar, bajsar, sover o däremellan bli upptagna o kelade med en o en. Klorna har vi klippt åtskilliga gånger, himmel vad fort dom växer. Tänderna har också kommit o dom ÄR vassa.

Hands up.... jag ger mig jag ger mig på en gång..... en av många sovställningar...


Den här varianter är ju inte heller så dum.... när man vill sträcka ut....


Vi tjejer kan ju ta för oss o lilla Juni (enda tiken) är ju inte sämre... hon lade helt sonika beslag på hela kudden, killarna fick hålla sig nedanför o det är ju precis så som vi tjejer vill... eller hur....killarna ska hållas kort....

Ha en härlig höst


Nu börjar det bli fart i valplådan.....

Idag är småttingarna 3 veckor, dom har fått smaka lite av valpfodret nu o alla äter med god aptit.
Imorse rymde första valpen från valplådan när vi vaknade så låg Shani brevid den o vaktade, duktig mamma, så nu är det dags att flytta på dom till den riktiga valphagen.

Tepp är sjukt nyfiken på de små som låter ibland, (nu har dom börjat morra åt varandra o fajtas lite) så han fick faktiskt gå  fram till lådan för Shani o kolla in de små roliga sakerna, men så fort han stoppade ner huvudet i lådan så var Shani där o tala om att håll dig på behörigt avstånd, annars får du gå.
Det är väldigt intressant att studera dom o verkligen se hundspråket som dom använder sinsemellan.

Lite bilder på knoddingarna 3 veckor


3 veckors bilder på alla finns på hemsidan, klicka på valpar.

Tack Kicki för hjälpen att hålla de små monstren inför fototagning, nu klarar jag inte att fota o hålla i dom själv längre.

Ha en härlig höst

RSS 2.0