Årets näst sista dag....

tillbringades ute i fårhagen. Det var sista gången på förberedande vallhundskursen som var hos Eva i Seglinge.
Idag var vi 6 st tappra som trotsade gyttjan i hagen, förövrigt blev det en vacker dag o t.o.m solen tittade fram, så  vädret kunde man inte klaga på.

Alla har verkligen kommit en bra bit på väg, om man tänker på hur det var 1:a gången vi träffades. Så jätteroligt att se andra träna med sina hundar o se framstegen för varje gång.
Eva är lugnet själv, o alltid positiv, mån om att alla ska förstå vad det är vi håller på med o det är det som gör en bra instruktör, inte forcera fram utan utgå från hundens/förarens förutsättningar.

Tepp skötte sig som vanligt otroligt bra, (bara väntar på att bakslaget ska komma) för någon gång kommer det. Han är helt otroligt lugn o stabil i fållan med fåren, balanserar gör han precis som man ska göra, o han reagerar direkt när man vänder håll. Framåtgående mot djuren börjar han också få grepp på nu, så nu ska jag träna mycket höger/vänster med honom, tror att det är dags nu.

En toppendag med andra ord, en nöjd matte & en trött hund.

I mitten på januari ska vi börja på den riktiga vallhundskursen, det ser jag verkligen fram emot.
Andra omgången tackor har börjat lamma nu, få se om nyårsafton blir lugn eller inte, skulle inte förvåna mig om det blir några stycken till på årets sista dag.

Till alla ett riktigt
GOTT NYTT ÅR

So long

Hund 2007, Sthlm

Igår var det dags att åka till Sthlm & Älvsjömässan Hund 2007.
Kicki hämtade upp mig i 07.00 sen åkte vi mot Vreta för att ta upp Ann som också skulle följa med.
Jag hade stämt möte med Elisabeth från Norge, hon skulle dit & ställa ut Totte & Teja, så jag såg verkligen fram emot dagen.

Innan vi kom till mässan så hämtade vi upp Ann-sofi. Jäklar vilka köer det var, men vi hittade parkering på andra sidan från mässan, bara det att Kicki fick köa för att betala parkering, det var kallt som bara den när vi gick över bron till mässplatsen. När vi kom in så bara vimlade det av folk & hundar.

Vi startade dagen med kaffe & smörgås innan vi började vimla runt.
 Pia, Kicki, Ann-sofi & Ann

Sen skulle jag försöka lokalisera var Elisabeth & Wenche var, efter en del letande, upptäckte Ann en border collie, & det var Teja (halvfejs), henne känner man igen direkt. Vad härligt det var att träffa Elisabeth & Wenche & alla hundarna. Totti hade ju växt en hel del sen sist jag såg honom, & då var han bara 8 veckor.
image229
Totte & Teja
image230
Teja med sina ståöron.

   Efter att Elisabeth & Wenche hade visat hundarna, gick jag med dom till hotellet för att träffa Ixi (Twixi) hon var också med på Sverigeturen.

Elisabeth har verkligen jobbat fint med alla hundar, hon är en pärla, alla såg välmående & pigga ut & jag är så tacksam att hon tog sig an Ixi. Ixi var väldigt lik mamma Shani, både kroppsmässigt o utseende.
image233
Elisabeth & Ixi

image234
syrrorna Teja & Ixi.
image235

image236
Ixi

image237
Totte

image238
Teja

image239
Twixi, Ixi

image240
Hela norska gänget samlat utanför hotellet.

Efter rastning av alla hundar, gick vi till mässan igen för lite mat & shopping.

image241
Elisabeth shoppar loss i Sthlm

På slutet hamnade vi i stora ringen där olika raser/grupper skulle kora bäst i show, rätt vad det var så upptäckte jag någon jag kände igen, Marianne med sin collie, givetvis tog jag fram kameran & fotade.
image242
Marianne & hennes collie.

En helt otrolig dag hade vi, tack Kicki, Ann, Ann-sofi för det trevliga/roliga sällskapet. Tusen kramar till Elisabeth, som kom från Norge, så jag kunde träffa dig o hundarna, nu har vi ju bestämt att ses igen i sommar & det ser jag verkligen fram emot.

(Flera bilder finns på min hemsida, under bilder).

So long

Vallningsdag

Idag var det dags för kurs igen hos Eva Karlsson, Seglinge. Vi var 5 st som kom idag, o vädret visade sin bästa sida, nästan som man inte tror att det är december månad o snart jul.

Tepp har det lite jobbigt nu, morsan har börjat löpa, så hormonerna svallar på honom (hmm heter det hormoner på hanar)? Ja ja alla vet nog vad jag menar, han har matvägrat o jag tror att det har med Shanis löp att göra.

När vi kom till Seglinge, så blev det inte lättare för Teppson, för Evas Fame löpte också, så det var väldigt goda dofter tyckte en viss herr Teppson, som skötte sig fint ändå, lite pip o försök att se manlig ut, men det gav inget, det såg matte till.

När vi tränade med fåren, så var han fokuserad på dom o löptikar var glömda för stunden. Han är verkligen lättsam att ha o göra med, jag är väldigt nöjd med honom så här långt.

Hade kameran med mig eftersom vädret var skapligt o några bilder blev det, nu kommer jag inte ihåg alla namn på kursarna, men här kommer bilderna ialla fall. Sista kursgången blir efter jul, så nu får vi lite mer tid att träna om det inte kommer flera meter snö.

image220
Eva instruerar en av kursarna.

           
Träning vid fållan & mysstund medans man väntar på sin tur. Sista bilden en liten kelpietjej som var jätteduktig.

På kvällen kom Ida & Mwisa & Sara & åt lite mat med oss. Ida & Mwisa sticker till Zambia på onsdag o blir borta en månad, så dom får fira en snöfri o varm jul (gissa om jag är avundsjuk).
.........................................................................................
Fick ett bra recept på julkaka av Agneta, tack du förgyller min vardag......det är fritt till vem som helst att prova receptet...........

Lättlagad och trevlig fruktkaka

 1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
 4 msk citronsaft
1 dl nötter
 2 liter whisky

 Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
 Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn om den fortfarande håller kvaliten.
 
 Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
 Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
 Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...
 
 Schätt på elvischpen igen...
 Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.

 Schen schka du schila 2 dl schlat, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn. Schila citronsaften, lägg till en mat... sched... osså socker, eller nåt, äsch... vad fan...
 Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga elvischpen.

Schläng ut schkålen genom fönschtret och ...schå kolla schen whischyn. Gå å lägg dej... Vem fan vill ha fjuktkaka...?So long

Bråda dagar inför 1:a advent....

Veckan som har gått har varit ovanligt intensiv. Tisdag åkte jag ner till läkarstation för att få en stelkrampsspruta, Saras katt anföll min fot på natten o när jag skulle ta tag i kattrackarn så bet han mig i handen, jäklar vad ont det gjorde, han låg väldigt risigt till morgon efter, men efter att han tagit några möss som sprang inne i stora rummet så har jag tagit honom till nåder igen..... 

Sen skulle jag fixa belysning både inne o ute inför 1:a advent, (just den här tiden älskar jag) att få sätta i ljus i utegranen, pynta på altanerna o sätta fram alla stakar i fönstret, då njuter jag riktigt. Allt var klart till onsdagen, sen gäller det att hålla sig med o tända allt, kunde givetvis inte hålla mig så allt lyste så ljuvligt fint på onsdagskvällen.

Torsdag kväll skjutsade jag Kicki efter en amristik som Tim ska para. Vi åkte till Gävlebro, Gävle där skulle vi möta upp Carina Östberg som ägde tiken, hon kom från Sundsvall & skulle till Sthlm. Väglaget var inte det bästa, men det var bara o köra lugnt, vi kom fram helskinnade o ett kort tag efter kom Carina. Vi passade på o fikade innan vi åkte hemåt.  Tiken var helt ljuvlig, inte ett dugg orolig var hon i bilen, sa inte ett knyst, verkar vara väldigt bra psyke på henne, hon kommer att passa Tim som handen i handsken håller tummarna för att det blir valpar om 63 dagar.

Fredag åkte Bosse & jag till Uppsala, vi skulle skaffa nya bänkskivor till köket, köksluckorna är på slipning o lackering, så allt står öppet i köket, jättekonstigt, jag vill bara stänga luckor som inte finns!
Vi hittade fina bänkskivor o åkte hem. Klantig som man är så lyckades jag halka på stentrappan ute o slog i rumpan ordentligt, ramlade på högerarmen också så den bara hängde ett tag. Som tur var så blev inget brutet, men det gjorde ont som satan i rumpan. Jaha tänkte jag nu blir det ingen vallhundskurs för mig imorgon, för då kan jag väl inte gå normalt.

Vaknade tidigt på lördagsmorgon & halleluja jag kunde gå riktigt skapligt, men att böja mig gjorde fortfarande ont, gå i trappan var också en pina. Självklart åkte jag på kursen till Almunge. Packade i varma kläder o drog i väg, den här gången i god tid. Körde helt rätt hela vägen (helt otroligt), så jag hann rasta Tepp ordentligt o köra lite lydnad innan alla dök upp.
Den här gången var vi 6 st o Eva delade upp oss i två grupper. 1:a gruppen skulle in till fåren, medans den andra gruppen skulle träna utan hund, med olika moment som kan hända ihop med får o hund.

Tepp skötte sig bra i fållan, han är otroligt lättsagd o visar upp bra attityd till fåren, i början vill han rusa på men det räcker med att harkla sig så skärper han sig direkt, väldigt lättsam är han att träna o roligt är det, för man behöver inte bråka med honom alls. Sen var det vår grupps tur att prova på att vara hund/förare med en ryggsäck som får, utan hundar, jättekul hade vi, o vi blev varma i den kalla blåsten.

Efter kursen hade jag bråttom hem, Anns & Jonnys "Lilleman" skulle komma o vi skulle vara hundvakt åt honom.
Han hade växt sen sist jag såg honom, nu var han större än Tepp, o var 12 veckor gammal. Lilleman fanns sig bra här hemma, inte ett pip på hela tiden, men vilken koloss det kommer att bli när han är vuxen, då kommer han att nå över vårat köksbord. Senare på kvällen hämtade Ann & Jonny sin "lilla" kille.
image218
Lilleman vill busa med Tepp, men Tepp är inte så intresserad......

Idag söndag ska jag bara njuta o inte göra någonting, kanske lösa ett korsord, för att hålla hjärnan i trim!

So long

RSS 2.0