Vilken underbar dag.....

Solen skiner, fruset på marken o nästan 10+ kan det bli bättre.

Hundarna o jag började dagen med en skogstur, för att hämta björkris, (det är ju snart påsk). Tepp, Shani o Mel bara älskar att springa i skogen, dom är som gaseller när dom får ledigt kommando.  Vi var nog ute i ca 1 timme.

Efter lite vila skulle vi ut o valla lite, nu på ungtackor  (bagglammen har ju åkt till slakt), ungtackorna har jag inte vallat på just någonting, bara inne där dom går. Så det skulle bli väldigt spännande att se hur Tepp skulle fixa det hela.

Han behöver mer självförtroende, så i några dagar har han fått vallat inne på ungtackorna, som inte flyttade sig för honom på en gång, men lite peppning o stöd från mig så är det inga problem längre, igår gick han in o bara tog för sig o vips så flyttade sig alla utan att ifrågasätta honom.

Mel fick vara med idag som backup ifall flickorna skulle bli för svåra för Tepp.
Teppson var riktigt på hugget o här smet det inga tackor någonstans, han hade full koll på alla 8, som ibland försökte springa iväg men han stoppade alla varje gång, duktiga killen.

Ska nu träna 2 pass/dag i några dagar för att avsluta med en lång förflyttning på ungtackorna, till skogshagen för att Tepp ska få lite erfarenhet bland träd, buskar, stenar. Det tror jag är väldigt nyttigt för honom, o då ska vi inte ha någon backup han ska få gå helt själv, det styrker självförtroendet mycket, få se om vi klarar att gå förbi kvigorna utan att tacklammen springer in där, det gäller att planera färdvägen o sen hålla sig till den i den mån det går.
Spännande, spännande......

So long

Kommentarer
Postat av: Elisabeth,Totte og Ix

Gratulerer med dagen Mel ;o))Nå har du nådd ditt jubileum som en godt voksen,du er vakker og med stort talent,du bærer dine 10 år med stil,hils mamma Shani og bror Teppson fra oss fra norge og kos dere med kake!!

Stor klem!!

2008-03-05 @ 18:41:01
Postat av: Wenche

Heisan gratulere med vel overstått dag, en kan ikke se de ti årene så må si du holdere deg godt Mel, vakker er du.
En liten hilsen til din matte også,hei Jasna her går alt fortsatt veldig bra. Nå har det gått såpass lenge at ting er nok slik de vil bli. Teja er ei kjempe jente og vi trives i hverandrs selskap. Du får ta en titt inn på siden og se hva vi fordriver tiden med.Hei så lenge.Kramar från Norge

2008-03-06 @ 08:15:20
URL: http://www.tarud.info
Postat av: Wenche

Hei
Takk for komentar på mine nyheter, hyggelig at du titter innom og legger igjen noen spor etter deg:)
Ønsker deg og dine en god helg!
Snutesuss fra Teja

2008-03-07 @ 18:17:53
URL: http://www.tarud.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0