Inte lätt att fotografera mina barn inte....

När vi äntligen var samlade allihop, så tänkte jag att det skulle vara mysigt med ett gruppfoto på tjejerna o deras respektive. Blev det bra bilder så skulle jag göra förstoringar på dom. Av 11 bilder så fick jag bara 1 foto som dom såg normala ut på, herregud vilka spexare till döttrar jag har.....men vi skrattade så vi tjöt under tiden.. det flesta bilderna såg ut så här:
image95

image96

image97
Här orkar inte Ragnar riktigt......han tyckte det blev väldigt pinsamt....

image98

Ja vad ska man säga..............................Tänker ta den värsta bilden o förstora till tjejerna så kanske dom skärper sig nästa gång....... men jag tvivlar starkt....

So long

Får jag presentera....

nykomlingen i Torp........
Namn: August von Stam en riktig träskalle som trivs ute, som tur är. Gammal o gaggig är han, men han ställer inte till så mycket oreda, han står där han står o gör egentligen inte så mycket väsen av sig, är nöjd när man säger  - hej på dig; morgon o kväll.

Han blir nog kvar här länge o bättre inne(ute)boende kan man ju inte ha.......

image93
August von Stam

image94
Gammal o ärrad, men ändå vacker där han står  August von Stam

So long

Shani spelar freesbee med mig....

Har man ingen att spela med så går det väldigt bra att spela med Shani, hon är en hejare på att fånga freesbeen, sen gäller det bara att få tillbaka den också....... synd att hon inte kan kasta än.......

image87

image88

image89

image90

image91

image92
So long

Hipp hipp hurra

image86
För tjejen som fyller år idag massor med grattiskramar från mor o far.
Vi kommer på torsdag o väntar oss massor med god mat o tårta.

Det ska va gött o leva annars kan det kvitta......

Efter några veckor med massor med folk här hemma så var jag ganska sliten, all energi var som bortblåst, jag kände mig verkligen helt slut, psykiskt o fysiskt.
Höet blev bärgat o ligger på skullen, tack alla som var med o hjälpte till, ingen nämnd o ingen glömd, nu kan vi äntligen slappna av lite.

Idag var det första lördagen på länge som vi var helt ensamma, skööönt.
Nu skulle vi värma badbaljan så vi kunde slappa lite på kvällen o bara vara, Börje skulle komma o Sara skulle jag hämta när hon hade slutat jobba.

Bosse hade varit o fiskat på morgonen o kom hem med gös o abborre, dom rökte han i sin lilla rök o det skulle vi smaska i oss efter badet.

När vi låg där i 37,6 gradigt vatten så dök den där melodin upp i huvudet på mig, Roy o Rogers mack serien när dom sjunger: det ska va gött o leva annars kan det kvitta.... den passade så bra in just idag.....
Lite badbilder:
image79
image80
image81
image82
image83
image84
image85
Vi hade det helt ljuvligt skönt i badet o låg i nästan 2,5 timme, det var gött för kroppen o själen......
De rökta fiskarna var hur goda som helst, vi åt upp alltihopa, muuumms

Om ca 3 veckor åker vi iväg på resa....det ska verkligen bli jättekul... det är mer än 10 år sen jag var dit.....

So long

Storfiskare i farten......

Då var det dags igen att försöka få napp på dom retliga forellerna..... här är dom som lyckades......
image76
Sebastian, Perra & Johan de första som fick napp vid dammen.....

Jag skulle fixa fika så jag kom lite senare, givetvis ville jag också prova om jag skulle få napp, hade inte så stora förväntningar, firrarna brukar bara jäklas lite med mig.... men helt otroligt..... jag kom med i storfiskargänget jag också...... tjohooooo
image77
image78
Här ligger kvällens fångst 4 st foreller...

Nu fixas det i köket, det ska vankas rökt forell o färskpotatis... mums. Tur att mästerkocken bror Perra är här o härjar i köket, så jag har tid att skriva i bloggen.........
So long

22-årig bröllopsdag

Idag är det vår bröllopsdag, för exakt  22 år sen gifte vi oss i smyg i kyrkan, våra tjejer var med Lina då, 5 år  o Ida 2 år gammal. Kommer aldrig att glömma hur Ida försökte få prästen att ta buketten hon hade, när prästen inte tog den så blev hon lite sur o satt sig bakvänt på altaren, Lina var besviken att vi inte hade bjudit ett äldre par som bodde grannar med oss då, så hon sa att när hon gifter sig så skulle minsann dom få vara med o det skulle absolut inte vara hemligt.
image72

Vi trodde att vi skulle slippa möhippa o  svensexa, men vi gick dubbelt igen efter bröllopet, så det slapp vi inte undan. Men det var himla skoj det också.

Oj vad tiden har runnit iväg nu är tjejerna 27, 24 o 19  helt underbara tjejer som jag är väldigt stolt över att vara mamma åt. Puss på er allihopa om ni läser det här.

image73
Våra vindruvor växer som bara den.....

image74
Fågeln i rönnträdet....

So long


Tepp tränar med mamma Shani

Oj oj oj vad synd att jag inte hade kameran med mig när vi gick till fåren ikväll.
Tepp har varit hos fåren några gånger förra veckan, han har inte riktigt förstått vad han ska göra, intresserad är han av fåren, men det syns att poletten inte har trillat dit  riktigt än.

Så ikväll tog jag med mamma Shani för o se vad han skulle göra då. Skickade Shani höger (o hon är som en kanonkula) blixtsnabbt iväg, Teppen efter morsan, men han var inte lika snabb som hon, så han låg lite efter hela tiden, men följde med henne i bågen, när Shani rundade av bågen bakom fåren såg Teppen sin chans att hinna ifatt morsan o tacklade henne så hon rullade runt flera varv.

Han blev så paff själv så han tvärstannade, vad hände? Vart tog morsan vägen? Shani ruskade på sig o direkt koncentrerade hon sig på fåren o började driva dom mot mig (härliga tjejen inget kan få henne att tappa konceptet, arbetet är nr 1 oavsett om man blir tacklad i full fart).

Mot slutet så började Tepp fatta lite mera o ville inte gärna släppa fåren o gå därifrån, men det fick han så vackert göra ändå, under lite protest, han är härlig den gossen, lättsam o lyhörd.

image71
Härliga Tepp även kallad Teppson

So longKräftstugan på plats & skogens guld.....

Idag kom kräft/damm-stugan på plats, nu är det bara tak o veranda som ska snickras så får vi ha taklagsfest när det blir klart.
image64
Börje rattar stora grävmaskinen, Bosse kollar så det kommer i rätt vinkel...

image65
Så ska det backas så stugan kommer på stenarna.....

image66
Det var lite pillrigt för grabbarna o komma rätt....

image67
Men där sitter den, bara o hissa försiktigt....

image68
Sådärja stugan på plats, Börje & Bosse är nöjda.

När jag gick hem från det stora stuglyftet så fann jag "skogens guld" wow vad tidigt dom har kommit, jag bara älskar kantareller, så ikväll blir det smörstekta kantareller på vitt bröd, gissa om jag kommer att njuta av varje tugga....

image69
Skogens guld....

image70
Tepp var också sugen på kantareller, men icke sa nicke, då blev matte riktigt snål & sa ajabaja....

So long

Mera badbilder....

Mel kan dyka hon också, men hon har inte förstått att man ska ha munnen stängt......
image56
image57
image58
Mel o Shani hoppar i par.....
image59
image60
Kolla in Shanis nos under vattnet.... vilken hund, hon vet precis hur hon ska dyka........
image61
Tepp premiärbadar... lite läskigt var det... men sen simmade han till ön med Mel...
image62
Blöta fina Mel....
image63
Bye bye

RSS 2.0